Hovedretter lam Honningglasert pinnekjøtt med sprø topping

Honningglasert pinnekjøtt med sprø topping>

Dette pinnekjøttet fungerer godt som en del av juletapasen, eller som alternativet til det tradisjonelle pinnekjøttet med kålrotstappe og kokte mandelpoteter.

 

8 ss flytende honning, gjerne fra Reisa

4 ss ferskpresset eplejuice premium, rød aroma fra Dyre Gård

½ sitron

800 g ferdigkokt røkt pinnekjøtt fra Vossakjøtt

1 dl sprøstekt løk

4 ss finhakkede urter

Mjødurtgele fra Nordlysmat som tilbehør

 

Kok honning, eplejuice og sitron til det begynner å tykne. Avkjøl. Pensle pinnekjøttet med honningglacen og stek pinnekjøttet i ovnen på 200 °C til det begynner å bli gyllent. Pensle underveis med honningen. Bland den sprøstekte løken med urtene. Vend pinnekjøttet i løkblandingen like før servering. Server gjerne med Mjødurtgele.