Hovedretter lam Lam, rødbeter og hasselnøttolje

Lam, rødbeter og hasselnøttolje>

1 kg lammenakke

1 stor rødbet

stekte rugbrødskiver

1 bit lakrisrot, trekkes i lammekraften

3 løk

fennikelkarse til pynt

sherryeddik, etter smak

1 l lammekraft

skall av 1 sitron

hasselnøttolje, etter smak

1 finhakket sjalottløk

 

 

Legg lammenakken i 6 % saltlake i 24 timer. Skyll godt i 10 minutter og legg den i lammekraften. Sett den i ovnen på 63 °C i 24 timer. Skrell og skiv rødbetene tynt på mandolin. Legg skivene i syltelake med 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Skjær rugbrødet i skiver og stek det sprøtt i ovnen. Avkjøl brødet og kjør det til smuler i en kjøkkenmaskin.

Riv skallet av en sitron og bland i. Skiv løken og stek den mørk karamellisert i en kjele. Smak til med sherryeddik og salt. Lag lammesjy av stekt avskjær av nakken og kraften fra kokingen. Smak til med hasselnøttolje og finhakket sjalottløk. Legg retten opp som på bildet.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev