Hovedretter lam Lammestek med fløtesaus og fløtepoteter

Lammestek med fløtesaus og fløtepoteter>

1 lammelår, ca 1,5 kg

1 kvast timian

2 fedd hvitløk

600 g skrelte og tynnskårede potetskiver

1 finhakket purre

3 dl fløte

200 g Vâsterbottenost

1 pakke aspargesbønner

4 skiver bacon

salt og pepper

 

Stikk små hull med en kniv i lammelåret og trykk inn skrelte hvitløksbåter og rosmarin. Krydre med salt og pepper. Rundstek låret i en panne. Bak låret i ovnen på 150 °C til en kjernetemperatur på 56 °C ved beinet. Ta det ut og la det hvile i 15 minutter.

Bland potet, purre, salt og pepper og litt hvitløk i en form. Hell over fløte og strø over osten. Stek formen i ovnen på 190 °C i ca 40 minutter. Rull en bunt med aspargesbønner. Fest med en skive bacon rundt hver og stek buntene til de er gylne. Server lammelåret med fløtepotetene, stekte tomater og en god salat.