Hovedretter lam stuffet lammelår, rødvinsaus og grønnsaker

stuffet lammelår, rødvinsaus og grønnsaker>

1 benfri lammelår, ca 1,3 kg, 4-5 personer

 

Stuffing 

1 bunt friske urter som rosmarin, koriander, timian, mynte og persille

1 ts malt spisskummen

3 fedd hvitløk, finhakket

olivenolje, salt og pepper

 

Saus

2 dl rødvin

3 dl lammekraft

15 g mel

15 g usaltet smør

 

Forvarm ovnen til 220 °C. Vei lammet og beregn steketid, 15 minutter per 450 g  og legg til 15 minutter for bruning.

Dette er et gjennomsnitt, det avhenger av om du liker beinet mer eller mindre rosa.

Hakk alle ingrediensene til stuffingen i en mikser.

Plasser lammet med den flate siden ned på benken og pensle innsiden med urterolje.

Salt og pepre godt, bind opp låret med hyssing så stuffingen holder seg godt inne i kjøttet.

Legg låret i en stekeform, springle med god olje og dekk med stekefolie.

Stek låret i forvarmet ovn i 20 minutter, senk temperaturen til 180 °C og stek den beregnede tiden.

Ta låret ut av ovnen og legg det på en varm plate. Dekk med folie og la det hvile i 10 til 15 minutter.

Deglace pannen med rødvin og skrap av de brunede bitene fra stekingen. Sil av og hell saften i en kjele og tilsett kraft.

Kok opp og la det koke over svak varme i ca. 5 minutter. Bland smør og mel og tilsett en teskje om gangen til kraften tykner.

Krydre med salt og pepper. Hell sausen i et sausenebb og server med steken.

Serveres med couscous, sultan-rosiner, kikerter og stekte grønnsaker.