Hovedretter vilt reinsdyrskank, portvinsjy og rotpure

reinsdyrskank, portvinsjy og rotpure>

Beregn en skank per pers

8 knuste einerbær

2 dl portvin

Kraft fra skanken, solbærgele eller solbærsirup

 

Bakte rotfrukter

200 g rødbeter

150 g gulrot  

100 g rotselleri

300 g søt potet

200 g blå kongo

Røros smør, salt og pepper

300 g mørkokt persillerot, litt fløte og smør blendes mos.

 

Skrell og kutt opp lange båter av rotgrønnsakene. Vend dem godt i Røros smør, salt og pepper.

Bak dem på bakepapir i oven ved 175° C i ca 30 minutter.

Trim skankene pene ved å skrape beinpipa ren.

Brun skankene i en stor gryte med smør og olje.

Legg skankene i en romslig kjele og ha over reinsdyrkraft og vann.

Krydre med salt, pepper og einebær. 

La dette trekke under lokk på plata eller i ovnen i ca 3 timer.

Jo lavere temperatur, jo lengere tid.

Reduser kraften og tilsett portvin og litt solbær gele eller sirup.

Persilleroten kokes mør og blendes med fløte og litt smør. Pynt med litt timian.