Drikke BARENTSAKEVITT MED SKJØRBUKSURT

BARENTSAKEVITT MED SKJØRBUKSURT>

Du har kanskje fulgt med på sakte-TV på NRK. En rundreise i den fantastiske Svalbard-naturen, i forbindelse med at Svaldbardtraktaten nå feirer 100 år.

 

Det Norske Brenneri har også  sin Svalbard-historie:

Takket være en dispensasjon fra miljøetaten hos Sysselmannen fikk vi i 2013 lov til å dra ut til fuglefjellet ved Diabas, mellom Longyearbyen og Pyramiden for å plukke skjørbuksurt.

 

Dette er en viktig plante  av korsblomstfamilien som det vokser ganske mye av rundt om på Svalbard, og som var livsviktig for de gamle fangstmenn. Bladene på denne planten er nemlig full av C-vitaminer.

 

Akkurat disse skjørbuksurtene endte opp i Barentsakevitten, som er laget spesielt for Svalbard. Fåes selvsagt også på Nordpolet, Longyearbyens eget brennevinsutsalg.

 

Akevitten er tilegnet Willem Barentsz (1550 - 1597) – nederlandsk sjøfarer og oppdager som i slutten av det 16. århundre oppdaget Bjørnøya, Spitsbergen og Novaja Semlja. Barents-akevitten er laget etter gamle norske håndverkstradisjoner. Det er brukt urter fra Barentsregionen, som kvann, rosenrot og skjørbuksurt.

 

Det var Jan Haugan på bildet  og botaniker Rolv Hjelmstad i Urtekilden som sto for høstingen, og sørget for at det var de riktige plantene  som ble tatt med fra Svalbard, der all fauna er fredet.

 

 

Barents Aquavit

Vinmonopolnr: 488302

Pris: 359,00

 

Smaken er mild og rund med god lengde. Lukten er  aromatisk med preg av sitrus, anis, fennikel og moderat hint av karve. Fargen er gyllen 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev