Drikke ÅRETS CIDER

ÅRETS CIDER> Balholm cider med humle vann kåringa

Vinnaren av Årets sider i finalen av Det Norske Måltid fredag 6 jan vart Balholm AS sin sider med humle.

”Det Norske Måltid har etter kvart fått status som matprodusentane si Oscar-utdeling. Det er difor spesielt hyggeleg for oss å vinne denne prisen akkurat no som denne cideren vert lansert i basisutvalget i Vinmonopolet”, seier dagleg leiar Åge Eitungjerde.

Balholm cider med humle på 50 cl-flasker har 6% vol og er ein aromatisk og tørr cider laga av desserteple og humle, ”Hopped Cider”. Dette er ein ung cider frå kjølt gjæring som er tørrhumla. Frisk eplelukt med innslag av humle i retning hylleblomst. Fruktig og delikat smak av eple med lett sitruspreg. Ein direkte festleg kombinasjon av eple og humle!

Frå 13 januar 2017 blir denne sideren tilgjengeleg i nesten alle vinmonopol-utsal.
”Sider er på frammarsj også i Norge, og vi har store forventninger til dette produktet.” seier Camilla Wedding, Balholm sin kundeansvarlig hjå distributøren CASK.

Juryen vurderte vinnarproduktet slik: ”Vinneren har en frisk og gyllen farge og er floral og kompleks på duft, der preg av råstoffet kommer tydelig fram. Smaken er frisk og balansert. Vinnerproduktet gir et svært godt inntrykk allerede når man får flasken i hendene, siden den oser av kvalitet. Produsenten berømmes for sitt arbeid med å få norsk sider ut på markedet og for å vise at det i denne prosessen også er mulig å leke seg med spennende smakskombinasjoner.”

Det var Gard Eitungjerde Høyvik og Darius Budreika som mottok prisen i Stavanger på vegne av Balholm.

page1image15104 page1image15264 page1image15424 page1image15584

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev