Drikke En god match til råvarer fra havet

En god match til råvarer fra havet >

Muscadet er en type vin som kommer fra området med samme navn helt vest i Loire-dalen, helt ut mot Atlanterhavet og nær byen Nantes. Muscadet brukes ofte også som navn på druen, selv om det korrekte navnet er «melon de Bourgogne» Men Muscadet har ingenting med Bourgogne å gjøre.

 

Eventyret med det årlige lofotfisket starter i januar når torsken trekker fra Barentshavet og inn til Lofoten for å gyte.

Dette er kanskje den mest særnorske matbegivenheten som finnes, og resultatet er den ferske skreien som i februar og mars er å finne rundt om i fiskedisker i hele landet.

 

Skrei er delikat og ganske nøytral på smak, så hvilken vin du velger til avhenger i stor grad med tilbehøret. Er det «full pakke» med lever og rogn, så liker mange en fruktig rødvin med lite tanniner.

 

Serveres derimot skreien litt mer dempet eller naturell - med for eksempel ertepuré og hvit saus - så passer en ueiket og tørr hvitvin med frisk syrlighet godt.

Slik som den klassiske fiskevinen Muscadet, som er som skapt for det hvite, delikate fiskekjøttet.

 

 

Muscadet & La Mer

Vinen er ren, ung og slank med preg av sitrus, eple og grønne urter. Den er lys gulgrønn på farge og fås i en praktisk  pouch emballasje.

Pris kr 239,-.

 

Her er oppskriften på tour de skrei >

appetitt.no/oppskrifter/

 

Du finner mange gode oppskrifter i vår oppskriftsbase. Bruke søkeord eller gå inn på  de ulike kategoriene i OPPSKRIFTER >  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev