Drikke It’s Mimo’clock!

It’s Mimo’clock!>

For første gang på mange år er Il Mimo tilgjengelig i bestillingsutvalget på vanlig vis på Vinmonopolet.no, hvor privatkunder har eksklusiv tilgang i fire timer (før butikkene slipper til kl. 12.00).

 

Nytt av året er også at vinen er tappet på 120 dobbeltmagnumflasker kun for Norge – til ære for alle norske Mimo-fans som planlegger å invitere til fest (eller bare er veldig tørste)!

 

Det som imidlertid ikke har endret seg er utgangspunktet for vinen. Il Mimo 2019 er som vanlig laget på 100 prosent nebbiolo fra vinmarkene Breclema, Carella og Valera, som ligger på en grusholdig og mineralrik moreneås 280-310 meter over havet i Ghemme i Nord-Piemonte.

 

Fjorårets avlinger ble imidlertid lavere enn normalt blant annet som følge av en svært varm sommer – som heldigvis ble nedkjølt i siste liten ved hjelp av et par runder med ruskevær takket være nærheten til fjellmassivet Monte Rosa. Det har gjort årets utgave ekstra konsentrert, strukturert og jordsmonnspreget, med stor eleganse og en lett saltpreget mineralitet.

 

Mimekunstneren 

Navnet på vinen kommer fra en gammel romersk mimemaske som ble funnet ved foten av Ghemme-åsen, i nærheten av vinmarkene hvor druene til vinen kommer fra. Munnen på masken er lukket, ettersom mimekunstnerne utelukkende uttrykte seg gjennom kroppsbevegelser og øyne (og masken har derfor to store åpninger til øynene for å sikre at skuespilleren fikk kommunisert budskapet tydelig ved hjelp av øyebevegelsene sine). Dette funnet har hatt svært stor betydning for Ghemme, ikke minst siden teateret var hellig for vinguden Bacchus.

 

Druene til årets Il Mimo ble høstet i første halvdel av oktober 2019 og gjæret langsomt i temperaturkontrollerte ståltanker med en maserasjonstid på én natt, hvilket er nok til å trekke ut litt farge og de karakteristiske roséaromaene. For å beholde en mest mulig fersk, energisk og ripspreget frukt har den ikke gjennomgått malolaktisk gjæring. Til slutt er vinen stabilisert på naturlig vis på lav temperatur, og tappet like før påske.

 

Il Mimo 2019 er strålende til antipasti med italienske pølser og spekeskinker, og lettere retter som vårlige salater, grillet nykål, hvitløksstekt brokkoli, rekesmørbrød eller rosévinsdampede blåskjell. Den håndterer også uten problemer rikere retter som pannestekt ørret, svinekoteletter, kalvebiff eller crispy duck, så vel som en pizza bianco med ramsløk eller en småspicy pastarett. Det er imidlertid viktig å understreke at dette er en vin som også trives utmerket i sitt eget selskap!

 

 

 

 

 

Il Mimo 2019

 

Kr 189,90 kroner BU

 

Intens, kjølig og elegant duft av modne rips, ferske markjordbær, lyse moreller, nyper, tranebær, rabarbra og vårblomster med et streif av sitrus, nesle og anis.

 

En innsmigrende, sjarmerende og egenartet rosévin i en klar, forfriskende og leskende stil med en ren, delikat og livlig smak av saftig ferskenfrukt, sødmefulle bringebær, vannmelon, kirsebær og røde epler med florale og saltmineralske toner som munner ut i en lang, fast og fruktig finish med innslag av urter og grapefrukt.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev