Matnytt Farlige gode lefser i særklasse!

Farlige gode lefser i særklasse!>

- Disse lefsene er farlig gode, sa ordfører Elin Gran Weggesrud da Konfektlefse og Mandelpotetlefse fra Godt og hjemmelaget fikk tildelt Spesialitet-merket under Torgdagen i Holmestrand lørdag 26. juni.

 

- Det er en milepæl for Holmestrand kommune at vi nå har fått vår første mathåndverker med utmerkelsen Spesialitet. Dette er vi så stolte av og gratulerer så mye», fortsatte ordføreren.

 

 

 

Godt og Hjemmelaget er ett håndverks-lefsebakeri som holder til i Holmestrand i Vestfold. Bakeriet drives av Nina Eide og Hallstein Storvik. Selskapet ble etablert i 2012, har siden vokst seg stort og er kjent over hele Norges land med sine hjemmelagde lefser.

 

- Våre lefser blir bakt på den gamle metoden. Vi håndkjevler våre lefser slik lefsebakere har gjort i generasjoner.Dette kan være noe av grunnen til at lefsene har blitt så populære. Vi synes det er gøy å holde gammelt håndverk i live.», forteller Nina Eide.

 

Litt om lefsene

Konfektlefsa blir håndkjevlet og stekt på takke. Deretter blir de bløtlagt og smurt med egenutviklet fyll. Fyllet består av ekte meierismør og revet fløtemysost. Konfektlefsa har en søt smak og en fin konsistens.

 

Mandelpotetlefse er fremstilt av kun norske poteter. Den har en særskilt god smak av ferske poteter og er tynt kjevlet. Den har en innbydende farge og bærer preg av godt håndverk.

 

- Godt og Hjemmelaget har løftet frem et tradisjonelt matprodukt og gjort det til lefser i særklasse. Og som det lefselandet vi er, så sier det litt!, sier direktør Nina Sundquist i Stiftelsen Norsk Mat, som har ansvaret for det offisielle merket Spesialitet.


Fakta om Spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.

 

På bildet fra venstre - Ordfører i Holmestrand, Elin Gran Weggesrud, Nina Eide fra Godt og hjemmelagd og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev