Matnytt Finalistene klare i Årets Lokalmatgründer 2019

Finalistene klare i Årets Lokalmatgründer 2019>

Juryen har funnet fram til 6 flotte finalister for Årets Lokalmatgründer 2019. Konkurransen arrangeres for femte år på rad og flere kjente lokalmatprodusenter har vunnet den gjeve prisen. En pris som har tatt de ”noen syvmilsteg framover” ifølge fjorårets vinner, Røyland gard.

Godt dyrehold, sider, samarbeid og nisje

Årets konkurranse har fått nærmere 30 nominasjoner med en stor bredde i type bedrift med mange hardtarbeidende kvinnelige og mannlige gründere i førersete.

 

De nominerte 6 finalistene er

Ostebygda , Hol, Hallingdal

Garden Oppheim , Ål, Hallingdal

Drikkeprodusenten Balholm/Ciderhuset fra Sogn

Stølsvidda / Fjellgris fra Valdres

Siderprodusenten Bleie gard fra Hardanger

Lofoten Seaweed

Juryen hadde en spennende jobb i å velge ut de 6 finalistene og juryleder Hilde Charlotte Solheim uttaler at

-Juryen har merket seg at vi ser en fin utvikling og kvalitetsheving innenfor etablerte kategorier som kjøtt og ost og en framvekst av nye, spennende produkter, som krydder, salt og foredlede nisjeprodukter. Vi ser også en stor bevegelse innenfor drikkevarer, både øl, sider, brennevin og alkoholfritt.

De nominerte representerer en stor bredde både geografisk og i hvordan de har spisset sin satsing. Årets Lokalmatgründer er opptatt av å løfte fram gründerskapet som står bak bedriftene og bærekraften de jobber for. Juryen uttaler til slutt at:

-Det er gledelig å se spennende og innovative kandidater som utnytter utmarksressursene til beite og høsting.

De 6 kandidatene vil bli behørig presentert gjennom sommeren og avstemningen vil skje i løpet av august på nettsidene til HANEN. Vinneren blir presentert under åpningen av Dyrsku’n i Seljord 13.september og får overrakt prisen på 50 000 kr.

Årets lokalmatgründer er et samarbeid mellom HANEN og MENY og har som mål å løfte fram den beste gründeren innen norsk lokal mat og drikke. Juryen ledes av Hilde Charlotte Solheim og ellers bestått av Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, Eivind Haalien , ansvarlig for spesialiteter og lokalmat i NorgesGruppen pluss daglig leder i HANEN, Bernt Bucher Johannessen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev