Nyhet
Matnytt Årets unge kokk 2021- kandidatene og råvarene som skal brukes

Årets unge kokk 2021- kandidatene og råvarene som skal brukes>

Fire unge kokker imponerte med retter av modnet klippfisk og nå er råvarene valgt til selve konkurransen.

For Årets unge kokk er det hønseegg, grønnkål og Norvegia-ost, som har modnet i fem år som utgjør forretten, mens hovedretten skal bestå av rustikktomat, flekksteinbit og persillerot, purreløk eller blomkål.

 

Her kan du lese mer om  råvarene som er er valgt >

bocusedornorge.no/arets-unge-kokk-menyen-et-festmaltid

 

 

 

Andrea Svendsen, Celine Ekholt, Olve Akselsen og Siriyaporn Rithisirikrerg passerte nåløyet, og skal konkurrere om å bli Årets unge kokk på Vulkan Arena 19. oktober, samme sted og dag som Årets kokk 2021.

 

 

 

Kandidatene som skal delta i Årets unge kokk, er valgt ut av Bocuse-akademiet. For å kvalifisere seg måtte de fire finalistene presentere en ganefryd med skrei, lever, rogn og tang, og en fritolkningsoppgave med modnet klippfisk, meierifløte, mandelpotet og vinterlagret gulrot.

 

 

 

-  I søknaden om å få delta måtte de unge kokkene modernisere norske mattradisjoner, og resultatene var veldig overbevisende. De fire kandidatene ble valgt ut på bakgrunn av fagkunnskap og kreativitet i oppskrifter og presentasjon. Jeg gleder meg til å følge dem på veien til Årets unge kokk-finalen i oktober.

 

Forhåpentligvis ser vi dem også igjen i Årets kokk om noen år, sier Sven Erik Renaa, styreleder i det norske Bocuse-akademiet.

 

 

 

 

Ønsker å gjøre gode kokker enda bedre

Årets unge kokk retter seg mot kokker under 25 år. Med konkurransen ønsker Stiftelsen Norsk Gastronomi å bidra til å skape et større miljø av norske kokker, som på sikt skal kunne hevde seg i individuelle internasjonale konkurranser, for så å bli blant landets beste kokker.

 

- For at norske kokker skal fortsette å hevde seg på pallen i Bocuse d’Or, er det avgjørende at unge kokketalenter får muligheten til å bygge relevant konkurranseerfaring. I prosessen løftes både den enkelte kokk, kokkefaget, matnæringene, de gode råvarene og den norske gastronomien, forklarer Arne Sørvig, daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi.

 

Frem mot finalen 19. oktober, skal de fire kandidatene delta i kandidatutviklingsprosessen «Veien til Årets unge kokk», som omhandler råd og informasjon om alt fra regler, trening og løsninger til konkurransen, til egne forberedelser som ledere for matkonsepter og team.

 

Årets unge kokk ble for første gang arrangert i 2019. Vinneren ble Aleksander Vartdal, kjøkkensjef på Happolati i Oslo, som i år er en av finalistene i Årets kokk.

 

 

Årets unge kokk 2021 – Kandidater

 

Navn: Andrea Svendsen

Alder: 24 år

Nåværende stilling: Kokk ved BULA Neobistro, Trondheim

 

Navn: Celine Ekholt

Alder: 23 år

Nåværende stilling: Kjøkkensjef ved Winther, Oslo

 

Navn: Olve Akselsen

Alder: 23 år

Nåværende stilling: Kokk ved Fish&Cow, Stavanger

 

Navn: Siriyaporn Rithisirikrerg

Alder: 22 år

Nåværende stilling: Kokk ved Thon Hotel Lofoten

 

 

Om Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge)

Stiftelsen Norsk Gastronomi er «olympiatoppen» for norske mesterkokker, og organiserer det nasjonale uttaket, Årets kokk, og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsens ungsatsning inkluderer kokkekonkurransene Årets unge kokk og Årets kokkespire. Norsk Gastronomi jobber med å dele innsikt og kunnskap om mat og matlaging, og for den norske gastronomiens omdømme og muligheter i verden.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev