Matnytt King Kong!

King Kong!> vi har igjen vind i seilene

Vi nærmer oss finalen av Det Norske Måltid og vi har tatt en prat med en av de nominerte finalistene, Kjell Olav Rugset som er en av driverne bak det spennende firmaet MS Donna som lager fantastiske produkter av kongekrabbeskall.

 

 

- Vi har igjen vind i seilene og Diren, Ahmed og jeg er tilbake i full produksjon og har startet året godt. Videre har vi fått på plass et svært kompetent styre.

 

Spesielt gøy er det at våre stykningsdeler er på full fart ut av Norge, endelig eksport. Om du er kokk, kjøkkensjef eller restauranteier i Hong Kong, Italia, Danmark, Sverige eller Norge, spiller ingen rolle – for våre kunder er forutsigbarheten vi leverer like viktig og relevant.

 

- For MS Donna sin del fører stykningsdelene til at det er enklere å nå vårt mål om å bruke hele kongekrabben, på en riktig og sirkulær måte. Det gleder meg veldig. Faktisk har mer enn 50% av hva vi

har solgt de siste årene kommet fra deler av kongekrabben som har vært brukt i veldig liten grad tidligere. Vi nærmer oss 3000 liter solgt Kongekraft forteller Kjell Olav.

 

 

 

 

Vi benytter oss av «rubbel og bit

- Flere tusen kilo skall som opprinnelig ville blitt kastet har nå funnet veien til middagsbordet og blitt brukt fornuftig, rasjonelt og ikke mist bærekraftig. Dette er et eksempel på at det er mulig å ha verdiskapning hjemme i Norge i langt større grad. Det slår vi et slag for.

 

- Det er morsomt å se at Kongekraften blir kjøpt igjen og igjen av de som først har smakt den. Det viser at produktet er prima, smaken er god og at kraften er veldig anvendelig.

Den er med på å bringe restaurant-følelsen hjem. Den virkelige syre-testen var når den ble levert ut til ca 1500 husstander i matkassen fra Kokkeløren første gangen tidlig i fjor, 2022.

 

Det resulterte i mange gode tilbakemeldinger og at Kokkeløren, som er kåret til Norges beste matkasse flere ganger, har bestilt 5 ganger. Kongekraften er fremdeles tilgjengelig hos oda.com.

 

- Alle erfaringene vi har fra 2022 har gitt oss mot og et ønske til å satse mer inn til storhusholdning og kantiner med spann på 5 liter. Dette gleder vi oss til – mer kraft til folket  

 

Vi har virkelig troen på fortsettelsen, og flere med oss. Kongekraften er en av tre finalister under kategorien «Årets sjømat, foredlet» i Det Norske Måltid som er en av Norges viktigste og største konkurranser for mat og drikke. Vår visjon:

 

Vi skal skape nye blå verdier gjennom å levere bærekraftig sjømat i verdensklasse» Det tenker vi å fortsette med av slutter Kjell Olav Rugset.

 

Du får mer informasjon her  > msdonna.no

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev