Drikke Alto-Piemonte

Alto-Piemonte> viner fra et perfekt mikroklima

Historien om Pietro Cassina er begynner først for om lag 10 år siden. Pietro var på denne tiden en annerkjent arkitekt, men fikk det han betegner som et «kall fra sine forfedre». Han er oppvokst i Lessona og ønsket å flytte tilbake å gjøre en karriere innen vin istedenfor og reise land og strand rundt etter nye arkitektprosjekter.

Familien hans har i generasjoner vært involvert i vinbransjen og ifølge Pietro selv har han et vinkromoson i kroppen. Alle sparepengene hans gikk med til å kjøpe 6 ha med vinmark, samt og bygge vingården, selvfølgelig arkitekttegnet av han selv. 

 

Lessona er et lite og fredelig område i Alto-Piemonte, hvor vinmarkene er omringet av høye fjell og skogområder. Dette gir et perfekt mikroklima for dyrking av Nebbiolo druer. Vinmarkene til Pietro ligger i Chignalungo, som er en bratt åsside, med opptil 20% helning. Jordsmonnet er grusholdig sand med underlag av leire rikt på jern og mangan. Her har Pietro 5000 vinstokker per ha bundet opp i klassisk guyot. Det er hovedsakelig Nebbiolo han dyrker her, men har også noen små parseller med Vespolina og den grønne druen Erbaluce. 

Vin fra Lessona var den første som ble tappet på flaske i Italia og området har et historisk navn nasjonalt, men med totalt 14ha er området lite og ikke veldig kjent utenfor landegrensene. De fikk sin egen DOC i 1974. 

Pietro Cassina har en filosofi hvor han ønsker å lage vin som samler aroma, smak og terroir, ikke bare til en drikkevare, men til en stor opplevelse. Han jobber tradisjonelt både i vinmarkene og i kjelleren. Alle druer blir håndplukket og nøye sortert før de presses nensomt og spontangjæres. Han bruker en blanding av gamle, ovale Østerrikske og Sveitsiske fat, med lang modning som gir klassisk, lagringsdyktig vin. 

 

 

Med den globale oppvarmingen og de høye temperaturene i Barolo og Barbaresco ser fler og fler vinsamlere etter vin fra Alto- Piemonte, som er mer forenlig med de temperaturene de hadde lenger sør i gode, gamle dager! 

  

Pietro Cassina Rosa Rosarium 2018

Denne vinen har en lys rosa farge og en aromatisk duft av friske skogsbær, markjordbær, bringebær og rips. Den er tørr og frisk i stilen med noe tanniner og fin fruktighet preget av markjordbær og et floralt rosepreg. Vinen har fin balanse med lettkrydret finish.

Prøv den til sensommerens retter med fisk, fjærkre, svin og krabbe.

Pris kr 169,-.