Drikke Sommelier Awards 2018.

Sommelier Awards 2018. > Gaggenau kunngjør finalister og dommere...

Gaggenau, den luksuriøse merkevaren for høykvalitetshvitevarer, er stolt av å presentere de seks finalistene  som skal konkurrere i den internasjonale Gaggenau Sommelier Awards  2018. Denne konkurransen er stiftet på grunnlag av Gaggenau  sin dedikasjon til kulinarisk kultur.

Gaggenau Sommelier Awards  blir arrangert 16. - 17. oktober, i hovedstaden i et av verdens mest spennende vinproduserende land, Beijing i Fastlands-Kina. Etter en rekke nasjonale delkonkurranser er seks finalister klare og de vil samles i hovedstaden i Kina.

 

Disse finalistene har blitt offisielt bekreftet:

Kai Wen Lu, Taipei Marriott Hotel Sommelier fra Regionen Stor-Kina, Mikaël Grou fra Frankrike, sommelier på Alain Ducasse, The Dorchester i London, Joakim Hansi Blackadder, Somm Hospitality Enterprises fra Sør-Afrika, Emma Ziemann, sommelier på Thörnströms Kök fra Sverige, Davide Dellago, leder sommelier Wunderbrunnen Restaurant, fra Sveits og Zareh Mesrobyan, sommelier på Michelinrestaurant Andrew Fairlie fra Storbritannia.

 

Gaggenau markerer med dette den tredje internasjonale sommelierprisen, og viser sin store  interesse for mat og drikkekulturen. Det hele startet med å inspirere og bygge en plattform for unge stjernesommelierer og årets utmerkelser er også en feiring av skjulte talenter i tillegg til en stor interesse og anerkjennelsen av Kinas nye sommelierkultur.

Finalistene vil bli dømt av et globalt anerkjent dommerpanel, inkludert Annemarie Foidl, president for den østerrikske sommelierforeningen og dommer av "beste sommelier i verden" for foreningen de la Sommellerie Internationale (ASI) Sarah Abbott, Master of Wine, internasjonalt anerkjent vinkonsulent, dommer, forfatter og foredragsholder Yang Lu, verdens første og eneste kinesiske mester sommelier, konsernsjef for vin for Shangri-La Group, og grunnlegger av Grapea & Co Institute og sist men ikke minst -  Sven Schnee, leder av Global Brand Gaggenau.

 

Sven Schnee, leder av Global Brand Gaggenau kommenterte:

"Vi vil bringe sammenseks utrolig talentfulle unge sommelierer som allerede har etablert seg i sine respektive land. Deres iver og fremtredende  kunnskaper har blitt ytterligere bekreftet gjennom konkurransens første fase, hvor vi mottok en mengde positive tilbakemeldinger fra deres lokale dommerpanel og sommeliereksperter. I lys av dette er vi glade for å ha blitt tilbudt en så utrolig mulighet til å være vert for denne  konkurransen i Beijing.

Med denne unike opplevelsen vil  Gaggenau sin hengivenhet til kulinarisk kultur materialiseres som bidrag til fremtidens kinesiske vinavl og den spektakulære arven i vinfremstilling".

 

Den internasjonale Gaggenau Sommelier-prisen 2018, vil foregå over to dager, hvor hver gjest, inkludert dommere, finalister, presse og VIP-medlemmer, vil nyte en dag med kulturelle aktiviteter - som viser det aller beste av det Beijing har å tilby, inkludert en tur til Den forbudte by og et besøk til National Grand Theatre. Den andre dagen vil fokusere på konkurransen og kulminerer med en berømt galamiddag i  Beijings arkitektoniske skatt, Red Brick Art Museum. Gjestene vil nyte en seks retters meny, nydelig laget av den anerkjente Michelin-stjernekokken, André Chiang.