Drikke Lammenam!!

Lammenam!!> viner til påskens favorittråvare

For lammelåret er påskens rett, med tilhørende rotgrønnsaker, hvitløk og rosmarin. Kjøttet skal falle av beinet og sausen skal komplimentere alt som ligger på tallerkenen – men retten blir ikke komplett uten prikken over i-en, nemlig en passende rødvin.

 

Komplimentere, ikke dominere

En god rødvin skal ikke overkjøre eller dominere smakene i måltidet, men tillegge retten en ekstra dybde og dimensjon. Fordi lammekjøtt byr på mye smak, må også rødvinen tilfredsstille smaksløkene. Syreinnhold og tanniner, også kjent som garvestoffer, bør være markante for å håndtere smak og fett, og vinen bør ha fruktige undertoner i møtet med hvitløk og rosmarin.

 

Sjenerøs munnfølelse og mykere tanniner

I Frankrikes mest historiske appellasjon, Châteauneuf-du-Pape, finner vi gården Les Cailloux. Her holder familien Brunel til, produsent av flerfoldige viner perfekt til lam. Vin fra Rhône-dalen er kjent for å tilby en sjenerøs munnfølelse og markante, men myke tanniner som gjør vinen fruktig og lettdrikkelig.

 Både Les Rives dÀlcion  og Brunel Côtes Du Rhône er dype, komplekse og fruktige viner med aroma av mørke bær, urter og krydder. De er faste, fyldige og komplekse med en god konsentrasjon og lengde, og dermed ypperlig i kombinasjon med lam.

Også Brunel Cuvee Sommerlounge er en fin match til lammelåret. Denne unge og fruktige vinen har en sval aroma preget av mørke bær, plomme, litt kjøtt og pepper som komplimenterer smakene i lammekjøttet.

 

Om en modnere vin er det som lokker er en klassisk Châteauneuf-du-Pape riktig valg. Domaine Les Cailloux er laget av gamle vinstokker og modne druer som har blitt høstet så sent som mulig for et fyldig og intenst resultat. Den har en kompleks aroma av mørke bær, aromatiske urter, lakris og krydder, som sammen med lammelår blir en uslåelig kombinasjon.