Drikke Norsk sommermat fortjener godt drikke

Norsk sommermat fortjener godt drikke>

Norsk sommermat fortjener godt drikke, også når alkohol ikke er et alternativ. Et stort og voksende utvalg av øl uten alkohol lar deg nyte riktig drikke uansett hva som står på sommermenyen.

 

Alle som er glade i mat og drikke setter pris på å kunne fylle glasset med det som passer best til retten på tallerkenen. Tradisjonelt har ikke utvalget vært like spennende når man av ulike grunner velger alkoholfritt, men nå har noe skjedd, forteller Hans Ingi Tryggvason, ølekspert og daglig leder ved Ringnes Brygghus.

 

Dette velger Tryggvason til sommermat

Sterkt krydret grillmat – en amber ale, som Brooklyn Special Effects

Burger, svin og annet rødt kjøtt – en mørk bayer, som Munkholm Bayer

Skalldyr og fisk – en weiss, som Kronenbourg 1664 Blanc Sans Alcohol eller Munkholm Weis

 Ovnsstekt laks og ørret – en mørk bayer, som Munkholm Bayer

Spekemat og potetsalat – en lys pilsner, som Munkholm Original

Kylling – en mørk lager, som Munkholm Fatøl

Enkle salater – en lys pilsner, som Carlsberg Non Alcoholic

 

Å velge alkoholfritt til sommermaten er definitivt ikke lenger et kjedelig alternativ. Du kan for eksempel velge en amerikansk amber lager til krydret grillmat, en weiss til rekene eller en bayer til hamburgeren, sier Tryggvason.

 

Godt, billig og sunt

Parallelt med den eksplosive interessen for ulike øltyper, har stadig flere bryggerier over hele landet også utvidet sitt utvalg av alkoholfrie alternativer.

Øl uten alkohol er ikke bare godt, det er også billigere enn brus og langt sunnere. God mat og godt drikke hører sammen, og derfor bør ikke de alkoholfrie alternativene stå tilbake for «vanlig» øl, sier Tryggvason.

 

En Brooklyn ale til grillfesten

Det aller nyeste alkoholfrie tilskuddet fra Ringnes er en amber ale fra New York-bryggeriet Brooklyn Brewery.

 

Brooklyn Special Effects passer perfekt til sterkt krydret grillmat. Til tradisjonelle grillretter som hamburger og sommerkoteletter kan det være lurt å gå for en Munkholm Bayer, sier Tryggvason.

 

Spekemat og sjømat

Spekemat kan være en utfordring når det kommer til drikke, med sterke smaker og mye salt. Her passer det godt med en frisk, lys pilsnertype, som Munkholm Original.

 

Sjømat er også en favoritt i sommermånedene. Hveteøl er et deilig akkompagnement til alt fra reker, hummer og blåskjell til laks og hvit fisk. Prøv en Kronenbourg 1664 Blanc Sans Alcohol eller en Munkholm Weiss, anbefaler Hans Ingi Tryggvason.

 

Alkoholfritt øl mer populært enn noensinne

Vi drikker stadig mer alkoholfritt øl, og Ringnes har solgt nesten 20 prosent mer så langt i år sammenlignet med samme periode i fjor.

 

Dette henger både sammen med at folk ønsker å leve sunnere og at utvalget, kvaliteten og tilgjengeligheten på øl uten alkohol blir stadig bedre. En annen fordel ved å velge alkoholfritt øl til sommermaten er at det går helt fint å nyte det i parken, sier Hans Ingi Tryggvason.

Ringnes har i år også installert flere kjøleskap for alkoholfritt øl i dagligvarebutikker for å gjøre det enklere og raskere å få tak i en iskald øl uten alkohol på lik linje med andre drikker