Drikke Smått og stort

Smått og stort> magnum og halvflasker...

Magnumflasker og halvflasker vinner stadig terreng hos vinkjøperen. Det er ekstra hyggelig å åpne en magnumflaske til vennemiddagen og vinen får ofte et ekstra løft når den kommer fra en større flaske. Ulempen er at det er mye vin, spesielt hvis man er alene. Da er det kjekt med halvflasker og utvalget er på vei til å bli bedre. Vi gir deg tips på tre store og to små godbiter.

 

Travaglini Gattinara 2013 

Varenr. 4766405 - kr. 495,- for 150 cl

Fra Gattinara nord i Piemonte kommer denne elegante nebbioloen. Dufter av kirsebær, svart te og litt sviske. Fast vin med tydelige tanniner,  god konsentrasjon og smak av kirsebær og nype med kirsebærstein i finish. Lang ettersmak. Til litt rustikke kjøttretter, kalv og risotto.

 

 

Wongraven Morgenstern Riesling 2016

Varenr. 1752105- kr. 359,90 for 150 cl

Wongravens lekre riesling blir bare bedre og bedre. Denne utgaven er en blanding av druer fra Von Winning i Pfalz, samt innkjøpte druer. Kun ståltank. Flott Pfalz-riesling med duft av blomster,  eple og fersken. Krisp og leskende i munnen med moden fruktkarakter. Lang ettersmak med litt mineraler i avslutningen. Reker og skalldyr er godt følge.

 

Guigal Côtes du Rhône 2014

Varenr. 3295105 - kr. 332,- for 150 cl

Typeriktig Côtes du Rhône med mørk frukt og franske krydderkvast på duft. God konsentrasjon og fylde med faste tanniner. Skogsbær og krekling mikset med sødmefulle, røde bær på smak. God lengde. Svært anvendelig allrounder som passer til både lammestek, oksekjøtt og krydret grillmat.

 

 

 

OMA Barbera d’Alba 2016

Varenr. 878702 - Pris: kr. 92,- for 37,5 cl

Saftig kirsebærduftende barbera med innslag av urter og hint av kanel. Frisk og fruktig med snille tanniner og kirsebær, rips og kirsebærstein på smak. Perfekt vin til en pizza på fredagskvelden eller hvis man bare har veldig lyst på et glass rødvin.

 

 

Château Musar 2004

Varenr. 3791202 - kr. 209,90  for 37,5 cl

Legende-vinen Ch. Musar fra Libanon kommer også i halvflaske. Dette er en perfekt mulighet til å smake en litt utviklet Musar fra 2004 og dette er et sjeldent godt kjøp. Fin modning på duft med litt lær, tobakk og orientalske krydderier over jordbær, fersk fiken, sviske og et streif av neglelakk. Rund og fyldig med bløte tanniner.  På smak tar den igjen det samme som i duft, men med litt mer tørket frukt. Lang, sursøt ettersmak. Herlig til lam og vilt.