Drikke Vinneren blant de tusen åser

Vinneren blant de tusen åser> Frisk og fruktig flaskepost

Når 26 unge, dyktige og entusiastiske vinmakere slår sine pjalter sammen for å fremme regionen de kommer fra, blir resultatet et flytende flyveblad for Rheinhessen det er umulig å ikke legge merke til.

Det kuperte landskapet i Rheinhessen er i tillegg til sine «tusen åser» med bølgende vinmarker kledd med eplehager og skogholt. Og mens vinregionen tidligere var mest kjent for Liebfraumilch og andre masseproduserte viner av mer eller mindre tvilsom kvalitet, ser bildet i dag helt annerledes ut.
 
Ikke bare har man gjort en helomvending når det gjelder kvaliteten på vinene som produseres – men regionen har også greid å snu hele sitt image, delvis ved hjelp av innsatsen til vinmakerne som står bak vinen 3 winner.

 

 

 

Den nye generasjonen i Rheinessen

De 26 kreative og ambisiøse vinmakerne som har levert druer til denne vinen var opprinnelig hver for seg lidenskapelig opptatt av å lage vin med topp kvalitet og tydelig adresse i de sydligere delene av Rheinhessen – som de med rette mente at fortjente mer oppmerksomhet som kvalitetsregion. I 2002 startet de derfor opp prosjektet «Message in a Bottle», som hadde som formål å fremme «Det nye Rheinhessen».
 
Prosjektet skulle altså ikke bare være en tankesmie, men innebar også å lage en felles vin som alle skulle bidra til. Selve vinmakingen står tre av medlemmene for – Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stefan Winter, som alle er blant Rheinhessens ypperste vinmakere.

Spretter du en flaske 3 winner skal den leskende beskjeden på innsiden forhåpentligvis være enkel å lese.

Selv om riesling-druen i dag dyrkes over hele verden, er det nettopp her langs Rhinen at den trives aller best, hvor elven sammen med det steinete, løss- og leirholdige jordsmonnet sørger for å holde på varmen i vinmarkene om kvelden. Samtidig bidrar det solrike – men relativt kjølige – klimaet til en lang vekstsesong, hvor druene får bruke god til å utvikle aromatisk kompleksitet og en fruktsødme som står i stil med druens naturlig høye syre.

Den nye generasjonen med vinmakere i Rheinhessen har derfor hatt fokus på å finne jordsmonn og mikroklimaer som er optimale for riesling-druen, for dermed å kunne lage mest mulig komplekse og mineralske viner. Og det er ingen tvil om at de har lyktes – Rheinhessen har i dag en helt annen anerkjennelse enn for bare 15 år siden, og regnes som en av de mest interessante vinregionene i Tyskland.

 


 

3 Winner Riesling trocken 2018

Varenummer: 8015101
Basisutvalget 

Pris: 127,90 kroner

3 Winner har en fersk, ren og steinmineralsk duft av saftige grønne epler, nypresset limesaft, pære, melon, aprikos og hvit fersken med innslag av grønne urter.
 
En ung, elegant og energisk Rheinhessen-riesling i en delikat og klassisk stil med livlig friskhet, rund og kremete munnfølelse, flott konsentrasjon og en mineralsk og krydret smak av knasende gule epler, modne sitroner og appelsinzest som munner ut i en lang og krisp ettersmak med et hint av anis