Matnytt Årets gjeveste matfestival

Årets gjeveste matfestival> Ble arrangert søndag 26 mai

 

Kokkenes Dag 2019 er blitt en av årets gjeveste arrangementer. Dette er en utendørs matfestival i Strandalleén på Stabekk som har som mål å samle landets beste kokker til en stor fest hvor de kan dele kunnskap og bygge et sterkere samhold.

 

 

 

 

 

 

 

Festivalen ble arrangert for første gang i 2017 med initiativtaker og mesterkokk Tom Victor Gausdal som kurator.  Det ble en formidabel suksess  og det skulle vise seg at det ble den i år også.

 

 

 

 

 

Festivalen som gikk av stabelen søndag 26 mai fra kl 12.00-18.00 bød på kreative matboder med smakfulle retter og noe av det aller beste  Kokke-Norge har å by på. Her var det alt fra fersk sjømat til grilla kjøtt i alle varianter. 

 

 

 

Det var satt opp boder hvor man kunne få kjøpt kokebøker og gode kokke-kniver. Eyvind Hellstrøm tok også turen innom for å kaste glans over arrangementet og promotere frem sin nyeste kokebok. Det var selvsagt stor stas. 

 

 

 

Det er en fryd og  vandre rundt, treffe blide folk og spise deilige små  retter laget av landets beste kokker.

Så mye inspirasjon og gode smaker på en gress-slette er jo bare helt fantastisk.

 

 

 

 

 

 

Dagen står virkelig i kokkenes og matens tegn. Heldig var man også med været selv om skyer og regn truet litt fra morgenen av.Under fjorårets festival måtte man be om spesialtillatelse fra brannvesenet grunnet den enorme tørken. 

 

 

Kokkenes Dag er åpen for alle  og det er gratis inngang. Her kan gjestene rusle rundt og nyte en smakebit av over 36 kule restauranter og organisasjoner. Det er en superfin måte å få vist frem både kokker og deres interesseorganisasjoner på i en avslappet setting. Dette kan også bidra til økt rekruttering til bransjen. 

 

 

Strand  Restaurant står for serveringen på stedet, slik at det skal være muligheter for å la bilen stå. Køene med biler ble selvsagt formidabel og det anbefales ta et annet befordringsmiddel om man kan det.

 

 

 

 

Kokkenes Dag følger opp dette året med en magisk scene i midten av parken hvor konfransier og kapteinen for arrangementet Tom Victor Gausdal styrer de forskjellige  aktivitetene.

 

 

Happolati  ble kåret til Årets festivalrestaurant og Heidi Bjerkan på Credo i Trondheim ble hedret som Kokkenes Kokk  2019. Heidi Bjerkan har tidligere i år fått sin første Michelinstjerne og også fått bærekraftprisen på samme arrangement. Hun er også med å administrere Vippa på kaikanten i Oslo som også har blitt et populær mathall med mange små og egenartede spiseboder med en kjempefin beliggehet mot Oslofjorden og Aker Brygge, rett under Akershus Festning. 

 

 

 

”Kald Flamme” stod for det musikalske innslaget . Gladgutten fra Radøy som la opp fotballkarrieren til fordel for hiphop. Nå studerer han musikkvitenskap på universitetet i Bergen i tillegg til å bruke store deler av tiden på musikkarrieren. Konserten startet klokka 14.00.

 

 

 

 

 

 

 

Det var full fart rundt i parken med aktiviteter og innslag av forskjellig hele dagen. Arrangementet  ble igjen en stor suksess og ble som de foregående årene avsluttet med en kokkefest. Så vel fortjent. I 2020 er datoen satt til søndag 7 juni og vi gleder oss allerede!

 

SAMARBEIDSPARTNERE

Augusta Arnesen

Carl Evensen eft

Purezza Norge

Nondos Fanklubb

Strøm Larsen

Holte Gård

A la Carte Produkter

St. Halvards Bryggeri

Appetitt

Salsus Norge

Matcompaniet

Masahiro Norge

Arons

Laks og Vilt

Nortura Proff

Servicio

Gastronaut

Jumking

 

Disse restaurantene var med:
BrasserieHansken
Bokbacka
Toppheim
Cru
Hitchhiker
Klosteret
Brasserie 
France
NKL
The Golden Chimp
Restaurant À L’aise
Credo
Bølgen og Moi
Plah
Egget
Kulinarisk Akademi
Jacob & Gabriel
Nemesis
Vaaghals
Stock
Gamle Raadhus
Strand restaurant
Katla
Fyr
Stallen
Hrímnir
Ramen
Happolati
Dugurd Kantiner
Tim Wendelbo
Stiftelsen Årets Kokk
Listen to Baljat
Einer
Brutus
Egget
Statholdergaarden
1877
Haakon
La Fève og Palace Grill