Matnytt Carlsberg nærmer seg flaske av trefiber

Carlsberg nærmer seg flaske av trefiber>

Ringnes-eier Carlsberg har tatt et ytterligere skritt i arbeidet med å utvikle verdens første ølflaske laget av trefiber.Fredag 11. oktober gikk selskapet gjennom status for innovasjonsprosessenfor utviklingen av trefiberflasken som har pågått siden 2015. To nye prototyper ble presentert – og for første gang med øl på flasken.

 

Målet er å utvikle en flaske som er laget av 100 prosent  bærekraftig fremstilt trefiber, og som samtidig er både er 100% biobasert og fullstendig resirkulerbar.Den ene prototypen som ble presentert inneholder en tynn resirkulert PET-polymerfilmhinne på innsiden, mens den andre har et tilsvarende lag av 100% biobasert PEF-polymerfilm.

 

Disse prototypene blir viktige i det videre utviklingsarbeidet, men Carlsberg legger ikke skjul på at deres ultimate ambisjon er en 100% biobasert flaske uten polymerer.Carlsberg sparket i gang prosjektet for å utvikle en flaske laget av bærekraftige trevirkefibre, 'Green Fiber Bottle', i 2015 sammen med innovasjonseksperter fra selskaet ecoXpac, emballasjefirmaet BillerudKorsnäs, og post-doktorgradsforskere fra det danske tekniske universitetet, støttet av Innovation Fund Denmark.

 

Dette samarbeidet resulterte i etableringen av Paboco®, Paper Bottle Company - et joint venture mellom BillerudKorsnäs og flaskeproduksjonsspesialisten Alpla. Fremover vil også andre globale selskaper ta del i utviklingen av den nye teknologien.For Carlsberg og Ringnes er dette arbeidet en naturlig del bærekraftsprogrammet Together Towards ZERO – som blant annet inkluderer en forpliktelse om alle bryggeriene skal være karbonnøytrale innen 2030.

 

I samme periode skal det totale karbonavtrykket til det globale konsernet reduseres med 30 prosent  Ringnes ligger godt an i dette arbeidet, og selskapet har som mål å bli karbonnøytrale ved alle selskapets produksjonsanlegg i løpet av 2020.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev