Matnytt Smaker fra hele verden på menyen på NHOs årsmiddag

Smaker fra hele verden på menyen på NHOs årsmiddag> Globale smaker og lokale råvarer.

Bocuse d’Or Norge er kulinarisk rådgiver for NHOs årsmiddag, og har hentet inspirasjon fra hele verden og kombinert det med gode norske råvarer. Middagen er en del av NHOs årskonferanse, med tema «Vi og verden».

 

Maten til NHOs årsmiddag forteller historien om gode, norske råvarer og smaker fra hele verden. Norske kokker reiser mye, og med seg i bagasjen hjem har vi med oss kunnskap og inspirasjon som vi tar med oss inn på kjøkkenet og kombinerer med norske råvarer og identitet.

 

Med årets meny har vi ønsket å fremheve godt håndverk og de beste, norske råvarene, sier Gunnar Hvarnes, som er faglig leder i Bocuse d’Or Norge,  og som har utviklet menyen og oppskriftene.

 

 

Lillesandcaprese 

 Sørlandsk mozzarella og Juanitatomater fra Lauvsnes Gartneri.

Andelårstaco

Andelår fra Re i Vestfold og Hot Midsummersauce fra Tau.

Rørosrein Sahara

 Reinsdyr fra Røros, Ras el Hanout-krydret som i Nord-Afrika og med syltede Hardangerepler.

Sei Togarashi

 «Sei Arctic Supreme» og reddiker i utvalg fra Roy Hasle.

Batatas Nøtterøyano

 Søtpoteter fra Bjertnæs og Hoel på Nøtterøy.

Salta og røykt rogn

Skreirogn «Gold» fra Erdahl Kjøttforretning serveres med TINE Seterrømme, pepperrot fra Hasle Gård og flatbrød fra Rørosbaker´n. 

 

At Bocuse d’Or Norge er kulinarisk rådgiver, betyr at de har utviklet menyene og oppskriftene til NHOs årsmiddag, og at Bocuse-kokker amarbeider med kokkene og lærlingene i cateringselskapet Kreativ Catering med å tilberede buffeten.

Et av våre sentrale mål som organisasjon, er å fremme håndverksmaten og håndverket kokkefaget representerer. Kveldens meny består ikke av dyre eksotiske råverer, tvert imot, og nettopp en slik meny krever mer innsikt og kompetanse fra kokkene, sier Bocuse-kokk Bent Stiansen.

Faglig leder Gunnar Hvarnes og Bent Stiansen, styreleder i Akademiet, er til stede i Oslo Spektrum på onsdag.

 

 

Det norske næringslivet bygger i stor grad på råvarer naturen har gitt oss, men uten den nødvendige spisskompetansen forblir råvarene uforedlet og verdiskapningen overlates til andre. Norske kokker innehar en råvareinspirert spisskompetanse i verdensklasse, og bruker denne til å fremme kvaliteten i norsk råvareproduksjon, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge.

 

Om Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket, «Årets kokk», og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert. Den 29. og 30. januar arrangeres verdensfinalen i Lyon. Team Norway, bestående av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes, tok gull i Bocuse d’Or Europa i juni og satser på pallplassering i Lyon.