Matnytt Norge ble beste nasjon i Nordic Chefs Challenge i Herning 17-19. mars 2024!

Norge ble beste nasjon i Nordic Chefs Challenge i Herning 17-19. mars 2024!>

Norges debutant i nordisk, Melina Wang Brekke vant Nordic Young Chef 2024 og Nils Flatmark «Winner over all» prisen i Nordic Chef Challenge 2024. Norge har konkurrert i alle 4 konkurranser: Nordic Chef, Nordic Young Chef, Nordic Green Chef og Nordic Waiter. Nils Flatmark tok gullet i Nordic Chef 2024,  Danmark ble nr. 2 og Finland nr. 3.

 

Vi i Norske Kokkers Landsforening lar oss imponerte, er stolte og utrolig glade over Nils sine prestasjoner.

Det å vinne Nordic Chef etter å ha vunnet Nordic Green Chef to år på rad, er så klart veldig stas og betyr enormt mye for meg! Jeg valgte denne gangen å dra menyen enda ett hakk ned og gjøre «true cooking» gjennom hele menyen. Lite former og satsing på smak,  som min matfilosofi er basert på Ekte, Enkelt og Naturlig, sier Nils Flatmark.

 

Nordic Chef 2024 19. mars

I tillegg til å bli Nordic Green Chef i 2022 og 2023 er Nils også  Norgesmester i Kokkekunst 2022 og Årets Grønne Kokk 2023. Nils jobber i dag på Storfjord hotel, hvor han er Kjøkkensjef og F&B manager, og han deltok i Culinary Olympics 2024 med De Norske Kokkelandslagene Senior.

 

Nils Flatmark, Storfjord Hotell og De Norske Kokkelandslagene,  Melina Wang Brekke, Britannia Hotel, Speilsalen,  Eline Sofie Sunde, Sunde Gårdsutsalg og De Norske Kokkelandslagene,Siriyaporn Rithisirikrerg, Thon Hotel Lofoten og De Norske Kokkelandslagene.

 

Nordic Chef 2024 – Norway – Meny

 Forrett: Pan-fried Sterling white halibut, lightly pickled carrot, baked carrot and a creamy white wine sauce.

 Hovedrett: Roasted duckbreast, breaded duck-thighs confit and potatoes, cauliflower pure, baked cauliflower, saute of spinach, mushrooms and cauliflower leaves and a sauce of duck

Dessert: Milk chocolate mousse of Valrhona 40% with a center of blueberry, covered in milk chocolate velur. Apple cake, fresh blueberries, Blueberry and apple foam, toasted hazelnuts, apple jam, salt caramel, ice cream and honey cracker.

 

Melina er nordens beste unge kokk i 2024, Danmark ble nr. 2 og Island nr. 3.

 

Nordic Young Chef  19. mars


Melina Wang Brekke fra Trondheim, en spennende nykommer i NKL-sammenheng. Melina har tross sin unge alder (21) allerede markert seg i flere konkurranser. Hun har vært commis to ganger.  Team Svendsen - Årets Unge Kokk 2021, hvor hun ble kåret til årets unge commis, og Team Solbakk – Årets Kokk 2023, hvor hun ble kårets til årets commis. I dag jobber Melina i Speilsalen på Britannia i Trondheim.

 

Nordic Young Chef 2024 – Norway – Meny

 

Forrett: Baked Sterling halibut, parsley salad with turnip and spring carrots,caramelized yeast butter sauce, 

Hovedrett: Fried duck breast & roasted duck thigh, soft beetroot dumpling with onion & cauliflower, sauce velouté

Dessert: Jiavara cremeux, compressed apples & celeriac crisp, blueberry financier, creme fraiche sorbet

 

Sølv til Norge i Nordic Green Chef 2024,  Sverige vant gullet og Danmark tok bronse.

 

Nordic Green Chef 18. mars

Eline Sofie Sunde og «Mymint» Siriyaporn Rithisirikrerg fra De Norske Kokkelandslagene representerte Norge i årets Nordic Green Chef. Jentene levere denne, grønne sølvmenyen.

 

Nordic Green Chef 2024 – Norway – Meny

 

Forrett:  Not missing the meatburger,  pan fried red beets with thyme, crispy Jarlsberg, charred avocado, pickled fennel salad,  aioli with sauteed white onion, soft burger bun

Hovedrett:  North & East – The viking and the samurai, dumplings filled with jerusalem artichokes, shallots and mushroom, potatoes cooked in butter, pointed cabbage, marinated Juanita tomatoes and cucumber, Jerusalem artichoke purè, sauce of roasted tomatoes and cucumber juice.

Dessert: fresh ending, apple sorbet and blueberry coulis, crème fraiche, blueberry and vanilla foam, shortcrust biscuit topped with apple meringue and lemon marmalade, Jivara chocolate cremeux with salted caramel,

warm crème anglaise, tuile

 

Mathias Toresen tok sølv i Nordic Waiter,  Danmark tok gullet og Finland bronse. 

 

Nordic Waiter 19. mars

Mathias Toresen er er den første og eneste norske servitøren som har vunnet Hans Majestet Kongens pokal, den vant han i 2023. Mathias er tross sin unge alder(29) en rutinert konkurranseservitør, og en meget engasjert fagressurs for servitøryrket. Han jobber til daglig som restaurantsjef på Oslo Militære Samfund.

 

Nordic Waiter 2024 – Norway

 Four‐course dinner menu, 3 courses to be served from the Kitchen will be served to times six guests. One of the courses will be served on a platter, English silver service. There is also going to be a choice of cheeses

Beverages and wines are selected from a specified wine list One of the wines shall be decanted at the table.

Flower decorations,  bartending, traditional mixing of drinks, incl. alcoholic and non-alcoholic.

Beverage tasting: Five different questions will be asked for each glass and Champagne Sabrage (Sablering)

 

NKL gratulerer alle utøverne med fantastiske pallplasser!

 

Kilde NKL

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev