Matnytt The Nordic Prize 2017

The Nordic Prize 2017> Sabi Omakase i Stavanger ble vinner av den prestisjetunge prisen

Stavanger-restauranten Sabi Omakase – med sushikokk Roger Asakil Joya i spissen – vant The Nordic Prize for 2016. Dette setter dem i samme kategori som trestjernersrestaurantene Geranium og Maaemo, samt verdenskjente Noma – alle tidligere vinnere av den prestisjetunge matprisen.

Publikasjonen Den danske Spiseguide står bak utgivelsen «66 Best Restaurants – nordic countries», og er ansvarlige for gjennomførelsen og kåringen av Årets Restaurant i Norden – The Nordic Prize.

Både Joya og medeierne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland, er over seg av begeistring.

– Vi er beærede og stolte! Først en Michelin-stjerne, og nå dette. Det hadde vi ikke trodd, sier Solland. Det sier også noe om hvor høyt nivå restauranten vår har. Det er godt å få bekreftet at vi virkelig leverer.

 

 

Eksklusiv norsk sushi

Sjefkokk Roger Asakil Joya kom på 4. plass i sushi-VM i både i 2015 og 2016, og allerede våren 2015 så Sabi Omakase dagens lys med gründerne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland i ryggen. Roger Joya hadde lenge drømt om en mulighet som denne. Nå har Sabi Omakase blitt Joyas kreative univers der han byr på 18 eksklusive serveringer i norsk drakt torsdag, fredag og lørdag. Resten av uken velger Joya nøye ut råvarene som skal benyttes. 

 

Nok en prestisjetung pris til Sabi Omakase

I februar 2017 fikk Sabi Omakase sin aller første Michelin-stjerne, etter knappe to års drift. De havnet også i The White Guide Nordics kategori «Global Masters Level» sammen med Re-Naa og Maaemo i Norge – det har med andre ord vært svært travelt for Joya og medeierne. Stavanger står nå på kartet som matdestinasjon.

– Dette hadde jeg virkelig aldri drømt om var mulig da vi åpnet for to år siden! melder en kry Joya fra København. Takk til alle som jobber i Sabi Sushi og gjør dette mulig. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev