Norsk Mat Korn/meieriprodukter Terte med tjukkmjølkspannacotta og jordbær

Terte med tjukkmjølkspannacotta og jordbær>

Terte med tjukkmjølkspannacotta og jordbær

80 g usaltet kaldt smør

50 g melis

25 g mandelmel

35 g egg

200 g mel

5 g salt 

 

Kjør sammen alt i en Kenwood -olle med k-visp til en homogen deig. Ikke kjør for lenge, da vil deigen utvikle gluten og bli kompakt. Når deigen er ferdig kjørt, sett den i kjøleskapet i 30 minutter før utkjevling. Når deigen er i terteformen, frys dem i 30 minutter. Stekes på 200 °C i 5 minutter, deretter på 160 °C i ca. 10 minutter til de blir gylne.  

 

PannacottA

100 g fløte

400 g tjukkmjølk

170 g sukker

3 plater gelatin 

 

Bløtlegg gelatinen. Kok opp fløte med sukker. Når dette er kokt opp, trekk til siden og tilsett gelatin. Når blandingen er under 40 °C rør inn tjukkmjølk litt og litt. Støp deretter i den ferdige terten.

 

Jordbærgelé

200 g jordbærpuré

30 g sukker

20 g sitronsaft

1,5 g agar 

 

Kok opp jordbærpuré med sukker, sitron og agar. La det koke i 1 minutt, trekk av platen og sil av før det settes i kjøleskapet. Når blandingen er satt, kjør opp på kjøkkenmaskin. Pynt terten med jordbærgelé og den pynten du liker.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev