Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Foccaia

Foccaia>

40 g gjær

6 dl lunkent vann

2 ss akasiehonning

1 kg hvetemel

1 ss salt 

1 dl olivenolje

1 ss maldonsalt

rosmarinkvister

 

Gjær og honning røres ut i lunkent vann. Ha mel og salt i en bolle og tilsett gjærblandingen. Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast i ca 1 time. Elt deigen godt på en melet bord og ha den i en smurt bakeform. Dra deigen godt ut og la den etterheve i 20 minutter på et lunt sted.

Stikk dype hull med fingrene og drypp god olivenolje ned i hullene. Dryss over med maldonsalt og rosmarinblader. Stek foccaciaen på ca 180° C i 20 minutter. Skjær i fine biter og server gjerne med aioli til som tilbehør eller som sandwich.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev