Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Flødeboller, nesle, kokos, bringebær og rosmarin

Flødeboller, nesle, kokos, bringebær og rosmarin>

Maltcookie

1150 g mel

1 kg smør

612 g sukker

36 g maltpulver

6 g salt

11 eggeplommer

 

Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjevle ut en passe tykke leiv og legg den i fryseren. Bak ut i passe tykkelse og stans ut i frossen tilstand. Stek på 170 °C i 7 minutter.

 

60 g eggehvite

100 g sukker

500 g sjokolade

75 g kakaofett

50 g kokos

100 g nesleskudd

 

Tørk nesleskudd på 55 °C i 48 timer og knus til pulver. Varm eggehviten og sukkeret til 70 °C i en kjele og visp blandingen videre på mellomhastighet i en kjøkkenmaskin til den er kald. Tilsett neslepulveret. Smelt sjokolade og kakaofett sammen over vannbad. Sprøyt blandingen på cookien og hell sjokolade som holder 40 °C over. Springle over med på kokos og sett dem i kjøleskapet.

 

Fløteboller, bringebær og sort rosmarin

60 g eggehvite

100 g sukker

500 g sjokolade

75 g kakaofett

100 g bringebær

20 g rosmarin

 

Tørk bringebærene på 60 °C i 48 timer og knus til pulver. La rosmarinen ligge ute i tre døgn til den blir sort, tørk på 45 °C i 48 timer og knus til pulver. Smelt sjokolade og kakaofett sammen over vannbad.

Varm eggehviten og sukkeret til 70 °C  i en kjele, visp på medium hastighet i en kjøkkenmaskin til det er kaldt. Tilsett rosmarin og bringebærpulveret. Sprøyt blandingen ut på cookien og hell sjokolade som holder 40 °C over. Springle med bringebærbiter og litt rosmarin. Sett dette i kjøleskapet.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev