Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter appelsin, mandarinis og bitter krem

appelsin, mandarinis og bitter krem>

Start med å koke opp sukker til en lys karamell i en panne. Tilsett fine appelsinbåter, uten hvitt skall og annet, i karamellen sammen med litt av appelsinjuicen.

Sett appelsinbåtene i kjøleskapet i 12 timer.

 

Mandarinis

1 l melk

125 g fløte

300 g sukker

50 g glukose

300 g mandarinpuré

10 g stabilisator, carub gum eller alginat

 

Bland melk, fløte og sukker med stabilisator og glukose. Kok opp til 85 °C. Tilsett mandarinpuré og sett blandingen i kjøleskapet slik at den får satt seg noen timer før den kjøres i en ismaskin.  

 

Krem med appelsinmarmelade

Bruk litt av karamellsausen med appelsinjuicen og tilsett litt krydder som kanel og anis til en marmelade. Avkjøl og pisk opp en lett krem og tilsett  den avkjølte marmeladen i kremen. Du kan knuse en god julekjeks, ingefærnøtter eller pepperkake som du bruker som garnityr. Kokosmakron eller marengser laget av hvitene fra kokosmakroner passer fint som pynt.