Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Østers med dill og pepperot

Østers med dill og pepperot>

Østersemulsjon

290 g renset østersskjøtt og saft

40 g hvitvinseddik

900 g vindruekjerneolje

 

Østers og eddik mixes på thermomix og oljen tilsettes i en tynn stråle så østersmassen emulgeres som mayonaise.

 

Agurkgele

1000 g agurkjuice

35 g hvitvinseddik

4 g salt

7 g agaragar

 

Halvdelen av agurkjuicen kokes sammen med eddik, salt og agaragar. Kokes  i 3 min. Blandes med den resterende del av agurkjuicen. Settes i en bakke i et tynnt lag. Settes på kjøl

 

Pepperotfløte

100 g revet pepperot

200 g fløte

 

Pepperot og fløte kokes opp og trekkes i en halv time. Siles.

 

Dillolje

300 g renset dill

400 g vindruekjerneolje

 

Kjøres i 8 min på 60 ° C i en thermomix. Siles . Anrettes med østersemulsjon i bunnen av tallerknern. Dekkes med den avkjølte gele og litt dill. Pepperotfløten varmes opp og splittes med dilloljen. Legges på tallerknen ved bordet.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev