Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Sild i julestemning

Sild i julestemning>

Syltelake

1 dl sukker

2 dl hvitvinseddik

3 dl vann

4 pepperkorn

 

Bland sammen ingrediensene og kok opp. Avkjøl og mariner den utvannede silden i 20 minutter før den blandes sammen med de øvrige ingrediensene.

 

Potetsild

50 g marinert matjessild

50 g mandelpotet

2 vårløk, finhakket

1 ansjos, finhakket

1 eggeplomme

1 ss hvitvinseddik

2 dl solsikkeolje

1 ss sennep

1 ts sukker

salt, cayennepepper og sitron

 

Kutt potetene i fine terninger og kok dem møre i saltet vann. Avskjæret, ca. 30 g, kokes til puré. Pisk opp eggeplommer med sennep, eddik og olje til en majones og bland sammen med potetpureen. Smak til med salt, pepper, sitron, ansjos, vårløk og sukker. Serveres med hjemmelaget potetchips.

 

Syltet steinsopp og sild

50 g marinert matjessild

100 g fersk steinsopp

1 ts solsikkeolje

1 dl olivenolje

½ ts rosepepper

1 sjalottløk, finhakket

skall av ½ sitron

1 fedd hvitløk

1 ts epleeddik

½ ts sukker

salt

 

Steinsoppen skjæres i biter og sauteres i solsikkeolje sammen med løk og hvitløk. Smak til med rosépepper, eddik, sukker, salt og olivenolje. Vend inn den marinerte silden og sitronskallet.

 

Tomatsild

50 g marinert matjessild

2 flådde plommetomater

1 dl olivenolje

1 finhakket sjalottløk

1 ts finhakket koriander

salt, pepper og sukker

 

Tomatene fjernes for kjerner og kuttes i terninger. Blandes sammen med marinert sild, koriander og løk. Smak til med salt, pepper og sukker.

 

Gresskar- og appelsinsild

50 g marinert matjessild

40 g bottleneck gresskar

1 appelsin

1 dl vann

½ dl olivenolje

1 sjalottløk, finsnittet

½ ts sukker

hel pepper og salt

 

Gresskaren kuttes i terninger og kokes møre i appelsin, vann og hel pepper. Tilsett løk og olivenolje. Vend inn den marinerte silden og smak til med salt og sukker.

 

Pepperrotsild

100 g marinert matjessild

½ dl pepperrotsaft

1 dl seterrømme

1 eggeplomme

1 ss hvitvinseddik

2 dl solsikkeolje

1 ss sennep

1 ts sukker

1 ss gressløk, finhakket

2 sjalottløk, finhakket

salt og sukker

 

Pisk sammen egg, sennep, eddik og olje til en majones. Tilsett  pepperotsaft og rømme. Smak til med salt og sukker. Vend inn den marinerte silden, løk og gressløk.

 

Sennepssild

50 g marinert matjessild

1 ss grov sennep

1 ss fin sennep

2 ss honning

2 ss mild rapsolje

2 sjalottløk, finhakket

1 ss epleeddik

1 ts sukker

2 vårløk, finhakket

salt

 

Bland sammen alle ingrediensene og vend inn den marinerte matjessilden.

 

Rødkål- og rødbetesild

50 g marinert matjessild

1 dl vann

2 dl eplesaft

1 ss epleddik      

1 ts tyttebærgelé

40 g rødkål

40 g rødbeter

2 ts sukker

salt

 

Finsnitt kålen og kutt rødbetene i terninger. Kokes så mørt i eplesaft, eddik og vann. Smak til med tyttebærgelé og salt. Vend inn den marinerte silden.

 

Fennikel- og akevittsild

50 g marinert matjessild

½ ts karve

½ ts anis

½ ts fennikelfrø

½ ts dill, finhakket

½ fersk fennikel

5 kardemommefrø

5 korianderfrø

1 vaniljestang

2 dl olivenolje

1 dl akevitt

skall av en ½ sitron

salt

 

Fennikel kuttes i strimler og trekkes mør i vann, olje og akevitt. Tilsett krydderene og vend inn den marinerte silden. Smakes til med salt.

 

Eple- og kryddersild

50 g marinert matjessild

1 rødløk, i strimler

1 eple, i terninger

1 ss epleeddik

1 ss sukker

1 dl olivenolje

salt og pepper

 

Løken og eplene karamelliseres med sukker. Tilsett eddik og olje og smak til med salt og pepper.

Vend inn den marinerte silden.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev