2 rødbeter
1 fedd hvitløk
1 dl balsamicoeddik
1 dl olivenolje
1 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
1 liten neve timian
1 laurbær
noen fennikelfrø
sukker, salt og pepper etter smak
litt sitron etter smak
Rødbetene bakes i ovnen på 160 °C i 40 minutter, skrelles og kuttes i båter. Kok opp de øvrige ingrediensene og mariner dem noen timer før servering. Bruk marinaden som saus. Smak den til med litt frisk sitron om nødvendig.
200 g salat- og urteblanding
Bruk gjerne red ruhbarb, frissé, brønnkarse, ertespirer og kjørvel
1/2 banan sjalottløk, i skiver
1 ss god ekstra virgin olivenolje
nykvernet sort pepper
litt maldonsalt
1 ts frisk sitronjuice
Vend alt sammen og anrett med lun jordskokkpuré og marinerte rødbeter. Bruk litt av marinaden som saus. Server med en gang.
Jordskokkpuré
300 g jordskokk med skall bakes i ovnen på 160 °C til de er møre og skrelles
1 dl nøttesmør, brunet smør
1 ss god olivenolje
litt sitronsaft
salt og nykvernet pepper
Jordskokken bakes i ovnen med skallet på i 160 °C til de er møre. Skrelles før bruk. Kjør dem til en jevn puré i en blender og spe med nøttesmøret. Smak til med sitron, salt og nykvernet pepper.