Forett / småretter Grønnsaker og sopp Bakte rødbeter, jordskokk og nøttesmør

Bakte rødbeter, jordskokk og nøttesmør >

 2 rødbeter

1 fedd hvitløk

1 dl balsamicoeddik

1 dl olivenolje

1 dl kylling- eller grønnsaksbuljong

1 liten neve timian

1 laurbær

noen fennikelfrø

sukker, salt og pepper etter smak

litt sitron etter smak

 

Rødbetene bakes i ovnen på 160 °C i 40 minutter, skrelles og kuttes i båter. Kok opp de øvrige ingrediensene og mariner dem noen timer før servering. Bruk marinaden som saus. Smak den til med litt frisk sitron om nødvendig.

 

200 g salat- og urteblanding

Bruk gjerne red ruhbarb, frissé, brønnkarse, ertespirer og kjørvel

1/2 banan sjalottløk, i skiver

1 ss god ekstra virgin olivenolje

nykvernet sort pepper

litt maldonsalt

1 ts frisk sitronjuice

 

Vend alt sammen og anrett med lun jordskokkpuré og marinerte rødbeter. Bruk litt av marinaden som saus. Server med en gang.

 

Jordskokkpuré

300 g jordskokk med skall bakes i ovnen på 160 °C til de er møre og skrelles

1 dl nøttesmør, brunet smør

1 ss god olivenolje

litt sitronsaft

salt og nykvernet pepper

 

Jordskokken bakes i ovnen med skallet på i 160 °C til de er møre. Skrelles før bruk. Kjør dem til en jevn puré i en blender og spe med nøttesmøret. Smak til med sitron, salt og nykvernet pepper.