Kikertboller
1 finkuttet sjalottløk
800 g ferdigkokte kikerter
4 ss finkuttet timian
4 ss finkuttet estragon
2 fedd finkuttet hvitløk
1 eggeplomme
20 g ingefær
2 klyper salt
Ha kikerter og alt det andre i en blender og kjør det så fint du klarer. Ta ut smeten av blenderen og ha den i en bolle. Sørg for at det er godt blandet. Form deigen til små kuler og legg dem på bakepapir, for deretter å legges i fryseren. Når de er frosne, kan de paneres.
Panering
100 g sorte sesamkjerner
200 g brødkrumme
10 eggehviter, kjørt med stavmikser i en egen bolle
Bland sesamkjerner med brødkrummen. Rull bollene i eggehvite og deretter i brødkrumme. Pass på at de er så tette som mulig. Mulig du må gjøre prosessen en gang til for at paneringen skal sitte på. Stek bollene til de er gylne i en stekepanne med en god del solsikkeolje.
Estragon- og kapersdressing
100 g kapers, uten stilk
1 potte finkuttet estragon
2 eggeplommer
1 ss dijon sennep
1 ts sitronsaft
svart pepper, etter smak
1 ts sherryeddik
rød tabasco, etter smak
ca. 2 dl solsikkeolje
Ha kapers, eggeplommer, estragon og sennep i et litermål. Kjør med stavmikseren til det blir litt kjørt sammen. Spe deretter med solsikkeolje til en fin dressingkonsistens. Smak til med pepper, salt, tabasco, sherryeddik og sitron.
Fritert løk
1 kepaløk
3 dl solsikkeolje, i en gryte
Varm opp oljen til ca. 150 °C. Løken er best å fritere på lav temperatur til den blir gyllen brun. Løken finstrimles og has i den varme oljen, det tar ca. 15 minutter. Smak til med salt.
Server med gulrøtter som er skrelt og kokt i lettsaltet vann, og med hjertesalat. Topp hele retten med fritert løk.