Forett / småretter Grønnsaker og sopp Kikertboller med estragon- og kapersdressing

Kikertboller med estragon- og kapersdressing>

Kikertboller

1 finkuttet sjalottløk

800 g ferdigkokte kikerter

4 ss finkuttet timian

4 ss finkuttet estragon

2 fedd finkuttet hvitløk

1 eggeplomme

20 g ingefær

2 klyper salt

 

Ha kikerter og alt det andre i en blender og kjør det så fint du klarer. Ta ut smeten av blenderen og ha den i en bolle. Sørg for at det er godt blandet. Form deigen til små kuler og legg dem på bakepapir, for deretter å legges i fryseren. Når de er frosne, kan de paneres.

 

Panering

100 g sorte sesamkjerner 

200 g brødkrumme

10 eggehviter, kjørt med stavmikser i en egen bolle

 

Bland sesamkjerner med brødkrummen. Rull bollene i eggehvite og  deretter i brødkrumme. Pass på at de er så tette som mulig. Mulig du må gjøre prosessen en gang til for at paneringen skal sitte på. Stek bollene til de er gylne i en stekepanne med en god del solsikkeolje.

 

Estragon- og kapersdressing

100 g kapers, uten stilk

1 potte finkuttet estragon

2 eggeplommer

1 ss dijon sennep

1 ts sitronsaft

svart pepper, etter smak

1 ts sherryeddik

rød tabasco, etter smak

ca. 2 dl solsikkeolje

 

Ha kapers, eggeplommer, estragon og sennep i et litermål.  Kjør med stavmikseren til det blir litt kjørt sammen. Spe deretter med solsikkeolje til en fin dressingkonsistens. Smak til med pepper, salt, tabasco, sherryeddik og sitron.

 

Fritert løk 

1 kepaløk

3 dl solsikkeolje, i en gryte

 

Varm opp oljen til ca. 150 °C. Løken er best å fritere på lav temperatur til den blir gyllen brun. Løken finstrimles og has i den varme oljen, det tar ca. 15 minutter. Smak til med salt.

Server med gulrøtter som er skrelt og kokt i lettsaltet vann, og med hjertesalat. Topp hele retten med fritert løk. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev