Forett / småretter Kjøtt Wagyu- Steak sandwich

Wagyu- Steak sandwich>

Stekt ytrefilet

Krydre ytrefileten med nykvernet salt og pepper.

Stek den på medium høy varme i ca 1,5 minutt på hver side, avhengig av tykkelsen.

Det er optimalt med en god brun skorpe på utsiden og

medium stekt i midten.

La kjøttet hvile i ca. fem minutter før du skjærer det i tynne skiver.

Du trenger 70-80 g per sandwich.

 

Estragonmajones

Ta en håndfull med fersk estragon og en liten håndfull med bladpersille 

for å få en ekstra grønn farge på majonesen og legg over i en foodprosessor.

Bruk stilker også.

Tilsett solsikkeolje, cirka 300-400 ml og en teskje med fint salt.

Kjøres glatt på full speed i 3 minutter.

Legg over i en liten kjele og gi et raskt oppkok.

Sil gjennom en fin sikt og avkjøl.

Fargen skal være knallgrønn.

Blandes med en god majones,

velg en type som er syrlig og har god smak av egg. 

 

Sprø løkringer

Skjær sjalottløk i tynne ringer.

Skyll i kaldt vann, tørk på papir og vend dem i hvetemel.

Friter på middels sterk varme til de er gyllenbrune.

Legg over på et kjøkkenpapir og tilsett straks litt fint salt.

En løk per person er nok, avhengig av størrelse på løken.

 

Syltet løk

Skrell små, røde perleløk, men la bunnen sitte på.

Kok dem møre i litt saltet vann.

 

Syltelake

Kok opp 100 ml vann

100 ml eplesidereddik

80 g sukker  

8 g salt

 

Kok opp blandingen og hell over den kokte løken.

Avkjøl og oppbevar det kaldt.

Skjær løken i skiver før servering.

En løk per person er nok.

 

Reddik

Skjær reddik i tynne skiver og la topp og bunn sitte på.

Da ser den litt mer levende ut og legg over i litt isvann.

Ta vare på de minste bladene på reddiken.

Skyll i kaldt vann og la den ligge sammen med reddiken i isvannet i ca. 20 minutter.

Tørk den på litt papir før servering.

Sprøyt litt estragonmajones på en skive rugbrød og legg fine skiver av kjøttet oppå.

Tilpass lengden av kjøttet til brødet for maksimal uttelling.

Legg en stripe med syltet rødløk på kjøttet som tørkes på papir først.

Legg reddik og reddikbladene på, anrett sprø løk på reddiken

og avslutt med karse og ferskreven pepperrot.

Strø litt maldonsalt over smørbrødet og

server med French Fries og en god ketchup.

 

  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev