Porsjert bacon
600 g bacon
2 grovkuttede løk
1 laurbærblad
1 grovkuttet gulrot
2 stilker rosmarin
Ha bacon, vann, løk, laurbærblad, gulrot og rosmarin i en kjele. Kok opp og la baconet trekke på 80 °C i ca 1 time.
Ta ut baconet av laken og kjøl ned under press. Kutt i skiver og legg på grillen.
Foie gras
4 skiver gås- eller andelever, 70-80 g
maldonsalt og pepper
Leveren skal ha romtemperatur. Bruk høy varme på grillen.
Legg på leveren, grill en side i ca 20 sekunder. Snu og gjør det samme på andre siden.
Dryss over med maldonsalt.
Maismuffins til slider
150 g mykt smør
2 egg
2 dl skummet kulturmelk
3 dl hvetemel
3 dl polentagryn, mikset til pulver
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss hakket rosmarin
25 g tørrgjær
Sett ovnen på 170 °C. Bland smør, egg og kulturmelk.
Bland sammen de tørre ingrediensene og rør sammen. Fordel røren i maisformer.
Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.
Hamburgerbrød bør pensles med olje når de grilles så de ikke blir tørre.