Grillretter kjøtt Grillet tartar og estragonmajones

Grillet tartar og estragonmajones >

400 g waguy entrecôte, ytrefilet eller indrefilet,

kan erstattes med vanlig indrefilet av storfe

salt og pepper

 

Grill kjøttet på direkte varme i ca. 20 sekunder på hver side til det er gyllent utenpå og rått inni.

Fjern det meste av fettet og kutt kjøttet i små terninger. Smak til med salt og pepper.

 

Sprø potet

2 kokefaste poteter

5 dl druekjerneolje

salt og pepper

 

Skjær potetene i tynne skiver på en mandolin eller med en skarp kniv. Friter potetskivene ved ca. 180 °C til de er gylne og sprø. Legg de friterte skivene på et tallerken dekket med papir og krydre dem med salt og pepper.

 

Estragonmajones

2 eggeplommer

1 ts Dijon sennep

2,5 dl solsikkeolje

2 ss finhakket estragon

1 ts sitronsaft

1 ts kaldt vann

salt og pepper

 

Ha eggeplommer og sennep i en bolle. Kjør det sammen med en stavmikser. Spe sakte med oljen mens du blander godt med stavmikseren. Når du har spedd med halvparten av oljen har du i vannet. Spe deretter med resten av oljen. Kjør til slutt inn estragonen og smak til med salt og pepper. Stikk ut rundinger av tynne skiver rugbrød. Pensle rugbrødet med solsikkeolje og grill dem raskt på direkte varme. Anrett rugbrødskivene på et fat og topp med tartar og estragonmajones. Topp appetittvekkerne med friterte potetskiver. Pynt med frisk estragon eller timian.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev