300 g fersk torskefilet
300 g fersk hysefilet
1 egg
2 ts salt
¼ ts hvit pepper
4 dl H-melk
1 l fiskekraft/buljong
50 g smør
30 g hvetemel
1,5 dl fløte
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket gressløk
1 snackagurk
1 neve bondebønner
10 minigulerøtter
20 små poteter
½ dl kapers
1-2 dl solsikkeolje
½ dl epleeddik
1 dl sukker
1,5 dl vann
salt og pepper etter smak
Fiskeboller
Kutt fisken i grove biter og ha dem i en foodprosessor sammen med salt og hvit pepper. Kjør det til ønsket konsistens, gjerne litt finere enn hvis du skulle lage fiskekaker. Spe med egg og melk uten at farsen blir for bløt. Den skal kunne formes til små boller og altså være slik at de holder på formen. Bruk en stor spiseskje og ha gjerne litt vann i hånden mens du former dem til litt avlange fiskeboller. Kraften kokes opp og bollene trekkes i 5-6 minutter.
Hvit saus
Smelt smøret i en kjele og bland inn melet mens du rører godt. Spe med fløte til ønsket tykkelse. Ha i sitron og gressløk og smak til med salt og pepper.
Friterte kapers
Tørk kapersene godt, bruk gjerne en hårføner til dette. Ha dem i en kjele med varm solsikkeolje og fritér til kapersene er sprø og knasende. Sil av oljen og ha kapersene på et kjøkkenhåndkle slik at oljen får renne helt av.
Bondebønner
Får du fatt i bondebønner er det glimrende. Ha dem i kokende vann med litt salt i 1-2 minutter. Hell dem fort over i iskaldt vann. Nå kan du poppe dem ut av skallet og ha dem klar til servering. Varm dem gjerne i en panne med litt smør i rett før anretning.
Agurkbånd
Bland sammen epleeddik, sukker og vann og ha tynne agurkbånd i denne blandingen 5 minutter før servering. Bruk gjerne en ostehøvel eller aspargesskreller for å lage tynne agurkbånd. Anrettes sammen med poteter og gulrot.
Tips
Ha gjerne agurkbåndene i iskaldt vann i stedet for eddikblandingen. Da får du sprø og friske agurkbånd. Får du ikke fatt i eggeplommepoteter bruker du det du har tilgjengelig.