Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr blomkål, blåskjellnage med rognkjeksrogn

blomkål, blåskjellnage med rognkjeksrogn>

Helstekt blomkål

Brun 150 g saltet smør. Fjern bladene på en blomkål og trim bunnen slik at blomkålhodet står rett. Ha bakepapir på et brett og sett blomkålen oppå. Stek den på 230 °C i ca. 30 minutter til blomkålen er helt gyldenbrun og mør. Pensle blomkålen med brunet smør hvert 10. minutt.

 

Blåskjellkraft

1 nett blåskjell, skrubbet og vasket

2 sjalottløk, i grove terninger

2 fedd hvitløk

½ fennikel, kuttet grovt

3 selleristenger, kuttet grovt

1 ss meierismør

2 finhakkede hvitløk

 

Smelt smør i en kjele og sviss løk, hvitløk, fennikel og selleristang i smøret. Tilsett hvitvinen og gi et kjapt oppkok, ha i blåskjell og dekk kjelen med lokk. La dem steame til alle skjellene har åpnet seg. Sil av blåskjellene.

 

Blåskjellnage

3 dl blåskjellkraft

300 g usaltet meierismør, i terninger

saften av 1 sitron

cayennepepper og salt, etter smak

80 g rognkjeksrogn

gressløk, kuttet fint

 

Varm opp blåskjellkraften så den koker. Sett til siden og kjør inn smørterningene med en stavmikser. Smak til med sitron, cayennepepper og salt. Vend inn rognkjeksrogn og gressløk.