Hovedretter Fjærkre Honning-glasert kylling, eple og ølsirup

Honning-glasert kylling, eple og ølsirup>

 Kylling

 

1 hel Stangekylling

2 ss honning

2 ss finhakket timian

3 ss meierismør

2 dl kyllingkraft

salt og pepper

 

 

Legg kyllingen i en ildfast form. Smør kyllingen med smør og krydre med timian, salt og pepper. Ha kyllingkraften i den ildfaste formen. Stek kyllingen ved 180 °C i ca ½ time pr kilo kjøtt. Øs over kyllingkraften ca hvert kvarter. Når det er igjen ½ time av steketiden, ringles honningen over kyllingen og den stekes ferdig. La kyllingen hvile i ca 10 minutter før du skjærer i den.

 

 

Rødkålsalat

1 liten rødkål

½ dl solbærsirup

½ dl olivenolje

½ dl tørkede bringebær, kan droppes salt og pepper

 

 

Kutt rødkålen i tynne strimler og bland med resten av ingrediensene.

 

 

 

Poteter

800 g små poteter, med skall

vann

100 g salt pr liter vann

 

 

Dekk potetene med vann og ha i salt. Kok til potetene er møre. Hell av vannet og damp potetene tørre. Kan serveres varme eller kalde. Viktig: Ikke dekk til potetene for da blir saltet borte.  

 

Ølsirup

1 flaske «God Jul», juleøl fra Nøgne Ø

4 dl god eplejuice

1 dl sukker  

 

Kok øl, eplejuice og sukker til sirup. Avkjøl.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev