Hovedretter Fjærkre kylling Kiev, aprikos og urter

kylling Kiev, aprikos og urter>

Jærkylling med foîe gras

En bit fersk foîe gras krydres med sukker og salt, tilsettes litt hvitvin og marineres. Legges i vakum og posjeres på 62 °C i 20 minutter. Avkjøles i isvann. Kutt så i fingertykke strimler som brunes på alle sidene i en tørr, varm panne.

 

Karamellisert løkmarmelade

1 løk kuttes i ringer, freses i 2 ss smør og kokes til den blir brun med litt vann. Kjøres i kjøkkenmaskin og smakes til. Foîe gras pensles med løkmarmelade og rulles i plast til en jevn pølse. Pølsen fryses. Kyllingbrystet splittes opp og drysses lett med salt. Legg inn foîe gras-rullen og rull pent sammen. Rullen posjeres lett på 62 °C til passe konsistens. Paner rullen og friter den. Bruk et pusset vingebein til dekor.

 

Syltet aprikos og urter

Kok opp 2 dl vin, sauvignon blanc. Tilsett 400 g vann og rør inn 200 g sukker til det er smeltet. Tilsett aprikos og ta av varmen. Dekk til med plastfilm og la det stå i 12 timer. Kjørvel, gul frissesalat, spiseblomster, frisk pepperot og reddikskiver brukes som urter og blandes sammen.

 

Kyllingsjy

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres løk og hvitløk i smør, tilsett hvitvin og kok inn. Ha på kyllingkraft og kok inn til passe konsistens. Sil av og smak til med salt og sitronsaft.

 

Pepperotskum

Bland 3 dl melk og 30 g ferskrevet pepperot. La dette trekke til ønsket smak. Sil av og smak til med salt. Varmes og skummes opp med en stavmikser ved servering.