Hovedretter Grønnsaker og sopp «Hvit» pizza med skogsopp

«Hvit» pizza med skogsopp >

1 utkjevlet pizzabunn, ca 30 cm i diameter

1 dl crème fraîche

50 g revet parmesan

50 g revet mozzarella

100 g blandet skogsopp, ferdig renset

smør til steking

1 hvitløkfedd

salt og kvernet pepper

en håndfull ruccolasalat

ekstra parmesan og hjemmelaget hvitløkolje til servering

 

Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Ha i soppen og rør med hvitløkgaffelen. Når soppen begynner å få farge har du i en god klatt smør, salt og kvernet pepper. Hell soppen over på en tallerken så lenge. Smør pizzabunnen med et tynt jevnt lag med crème fraîche. Dryss over osten og fordel soppen på toppen. 

 

hvitløkolje med timian og sitron

5 hvitløkfedd

1 ½ dl mild olivenolje eller solsikkeolje

1 ss revet sitronskall, fra økologisk sitron

1 ss timianblader

 

Skrell og skjær hvitløkfeddene i tynne skiver. Bland hvitløk, sitronskall og olje i en liten kasserolle. Varm det forsiktig opp til hvitløken syder. Hvitløkskivene må gjerne bli lett gylne. Trekk kasserollen til side, tilsett timianbladene når oljen har fått avkjølt seg noe. Oppbevar oljen på en flaske eller et lite glass med tett lokk.

 

Pizzadeig

1 kg hvetemel eller Tipo «0»

1 pose tørrgjær

5 dl lunkent vann

1 dl olivenolje

2 ss salt litt mel til utbaking

 

Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje. Elt deigen godt til den er smidig og myk. La deigen heve til dobbelt størrelse. Del deigen i seks like store emner og rull dem til boller eller til en stor pizza om du vil det. Kjevle bollene ut til tynne bunner. Fyll på med ønsket topping og stek pizzaen i varm ovn i ca 5 minutter.