Hovedretter Kjøtt boeuf Bourgogne med mandelpotetpurè

boeuf Bourgogne med mandelpotetpurè >

Boeuf Bourgogne

500 g flatbiff av kjøttfe

300 g bacon eller sideflesk

200 g små sjaminjonger

300 g småløk, gjerne røde også

4 gulerøtter

noen fedd hvitløk

½ l rødvin

2 ss fersk eller tørket timian

1 ts fersk eller tørket rosmarin

2 laurbærblader 

2 dl nøytral olje

 

mandelpotetpurè

500 g mandelpoteter

2 dl melk

100 g smør

salt og nykvernet pepper

 

Kutt kjøttet og baconet i store grove stykker og ha det i en bolle. Skrell og vask løk, rens sopp og ha det sammen med kjøttet.

Skrell og skjær gulerøtter i passe biter.

Hell så over rødvinen. La det stå og marinere i ca. 12-24 timer i kjøleskapet.

Pass på at rødvinen dekker alt eller så kan man snu på det i løpet av marineringstiden.

Når det er ferdig marinert brunes alt i en panne.

Has over i en kjele og kokes med rødvinsmarinaden og urtene. La det koke i 1-2 timer så kjøttet blir godt og mørt.

Sil av sausen og smak den til med salt, pepper og evt litt smør før den has tilbake over kjøttet.

Server den gjerne rett i kjelen.

Skrell og vask potetene og kok de møre i en kjele. Når de er møre helles vannet av og knus de med en potet stamper.

Ha i melk, smør og kok det opp. Smak til med salt og pepper.

Kan også serveres rett i fra kjelen.