Nyhet
Hovedretter Kjøtt Kalvebryst, spelt, spinat, fennikel og friterte gulerøtter

Kalvebryst, spelt, spinat, fennikel og friterte gulerøtter>

Langtidsstekt kalvebryst

1,5 kg kalvebryst, uten bein

salt og pepper

estragon etter smak

 

Sørg for at du kjøper et helt og fint stykke med kalvebryst. Brun stykket godt i stekepannen og pass på å få lukket alle porer i kjøttet.

Krydre med salt, pepper og finkuttet estragon. Sett kjøttstykket i en bakk med litt vann i bunnen, i ovnen på 60 °C i 12 timer.

 

Polert spelt og spinat

200 g perlespelt fra Holli mølle

2 sjalottløk

3 dl vann eller lys kraft fra baking av kalvebrystet

200 g spinat

2 vårløk

 

Skyll perlespelten i rennende vann i ca 15 minutter og sil av vannet. Rens og finkutt sjalottløk før den stekes på svak varme med litt olje i en kjele.

Når løken er blank, tilsettes spelt og vann eller lys kraft, salt og pepper.

La det koke på svak varme i ca 10 minutter til spelten er kokt og vannet er fordampet.

Ved servering vendes vasket spinat og vårløk kuttet i skiver inn i den varme spelten.

 

Anisglasert gulrot

12 vår- eller knaskerøtter

2 stjerneanis

2 dl vann

30 g sukker

1 dl hvitvinseddik

30 g smør

 

Skrell og rens gulrøttene. Kok opp vannet med  anis, sukker, eddik og røtter. Reduser så den blir litt tykkere.

Ved servering varmes de med smør til de er litt gylne. Husk å fjerne anisene før servering.

 

Fritert gulrot

2 gulrøtter

olje til fritering

 

Gulrøtter skrelles, bruk en skreller til å lage tynne strimler av roten som friteres til den er gyllen og sprø.

Legg disse på tørkepapir så oljen får renne av. Salt forsiktig.

 

Ovnsbakt fennikel

4 minifennikler eller 2 vanlige fennikler

salt og pepper

olivenolje og sitronsaft

 

Rens fenniklene og del dem opp i passe båter. Vend inn i oljen og saft av en halv sitron.

Krydre med salt og pepper og bak i ovn på 160 °C  i ca 20 minutter, de skal bli møre.

 

Saus

3 dl kalv- eller okseglace tilsmakt med estragon.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev