Hovedretter Kjøtt Ribbe glasert med lønnesirup og stjerneanis

Ribbe glasert med lønnesirup og stjerneanis>

2 kilo fersk tynnribbe fra Prima Jæren

salt og pepper

2 dl lønnesirup, honning eller kreklingsirup fra Reisa

2 dl ferskpresset premium eplejuice, rød aroma fra Dyre Gård

1 dl sukker

6 stjerneanis

1 sitron

 

Rut svoren på ribba og krydre den godt med salt og pepper på begge sider. Dette kan gjerne gjøres dagen før. Legg ribba med fettsiden ned i en ildfast form. Fyll på med 4 dl vann og stek den i ovnen på 180 °C i ca 1 time. Snu ribba og legg en tallerken under midten på ribba så fettet renner av, og du får en sprøere svor. Stek ribba på 180 °C i ca 1,5 time.

Skru opp varmen i ovnen mot sluttet av steketiden hvis du vil ha litt mer farge på ribba. Kok lønnesirup, eplejuice, sukker og stjerneanis til sukkeret er løst opp.

Dra kjelen til side og tilsett saften og skallet fra en sitron. Pensle ribba med krydderlaken den siste halvtimen av steketiden. Det er sukker i laken, så pass på at ikke ribba får så høy varme at den blir svidd.