Hovedretter Kjøtt Saltimbocca av kalv, salviekrokett og syltet shitakesopp

Saltimbocca av kalv, salviekrokett og syltet shitakesopp>

Saltimbocca betyr «hopp i munnen» på italiensk. Dette er en romersk spesialitet der tynne skiver av kalvekjøtt er drysset med salvie og toppet med sprøstekt skinke braisert i hvitvin. Her er en variant av denne retten.

 

1 kalveplomme

5-6 skiver med parmaskinke

 

Skjær ned kalveplommen så den blir flat. Legg på skiver med parmaskinke og rull sammen. Bind opp plommen og brun den i en panne. Stek den i ovnen i ca 8 minutter.  

 

Salviekrokett

300 g kokt mandelpotet

3 eggeplommer

50 g smør

1 dl fløte

1/2 potte salvie

brødkrumme av en 1/2 loff

1/4 bunt persille

 

Passer mandelpotetene til mos og rør inn egg, fløte og smør. Finhakk salvie og ha den i mosen. Rull i passe store baller av mosen og frys dem inn. Kjør sammen brødkrumme, plukket persille og salvie med en blender til massen blir grønn. Dobbelpaner krokettene og friter dem rett før servering.

 

Syltet shitakesopp

3 dl  søtvin

7 dl vann

200 g shitakesopp

2 dl hvitvinseddik

2 dl olivenolje

100 g sukker

30 g salt

 

Kok opp laken og hell den over shitakesoppen. La dette trekke til soppen blir mør.

 

Roastet rødløk

4 mini rødløk

1/2 dl balsamicoeddik

1 ss sukker

 

Del små rødløk i to og stek dem på flatsiden i en panne. Ha på balsamico og sukker og la dette koke inn. Ta av skallet når de er ferdig.

 

Hvitløk- og noisettesjy

4 dl kalvekraft

3 ss smør

2 fedd hvitløk

1 kvast salvie

 

Reduser kalvekraften så den blir tykk. Tilsett hakket hvitløk og salvie. Sprekk sausen med brunet smør og smak til med sitron. Friter salvieblader og bruk det til pynt. Anrett ingrediensene pent rundt på en tallerken og drypp over med hvitløk- og noisettesjy.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev