Brissel
400 g kalvebrissel
2 l vann
1 løk grovhakket
2 fedd knust hvitløk
1 laurbærblad
5 svarte pepperkorn
1 grovhakket gulrot
¼ grovhakket sellerirot
3 kvister timian
salt etter smak
hvetemel
litt solsikkeolje
Fres alle grønnsakene og urtene lett i litt olje. Ha på vannet,kok opp og smak til med litt salt. Del brisselen i 4 biter. Legg brisselen i kraften. Trekk den i ca 15-20 minutter og la den avkjøle i kraften. Del den i mindre biter der det er naturlig og ta bort slintrer.
Vend brisselbitene i hvetemel, og stek dem på høy varme i solsikkeolje på begge sider til de blir sprø og gylne. Dryss over litt maldonsalt til slutt.
Kremede morkler med erter og asparges
200 g ferske morkler, hvis du ikke får tak i det kan du også bruke frosne eller tørkede
solsikkeolje
1 ss smør
3 dl fløte
salt og pepper etter smak
sitronsaft etter smak
100 g ferske erter
4 grønne asparges
Skyll og rens morklene godt. Stek de lett i solsikkeolje, ha på smøret og fløten og reduser inn så det blir en tykk saus. Blir den litt for tykk kan du ha i litt mer fløte. Smak til med salt, pepper og litt sitron. Ta ut de ferske ertene av belgen, kok de i lett saltet vann i ca ½ minutt og rett i isvann. Skrell aspargesen og kok den i lett saltet vann i ca 2 minutter og rett i isvann.
Kutt aspargesen i i passe skiver men spar toppene til pynt. Varm opp ertene og aspargesen sammen med de kremete morklene. Aspargestoppene kan du varme i litt smør og legge på toppen.
Hvitløkcrumble
1 liten lys baguette
2 fedd hvitløk
litt olivenolje
salt etter smak
Riv baguetten opp i små biter og bland den med resten av ingrediensene. Brødet skal være gjennomtrukket av olivenolje. Stek brødet på et brett i ovnen på 130° C til det er helt sprø.