Hovedretter Kjøtt Villsvincarré, kantareller og tyttebær

Villsvincarré, kantareller og tyttebær>

1,2 kg villsvincarré, hvis det er vanskelig å få tak i kan man bruke svinekjøtt

4 sjalottløk

8 perleløk

4 rød småløk

300 g kantareller

100 g tyttebær

400 g smør

1 dl hvitvineddik

3 dl sukker

5 dl vann

 

Skrap bena godt for kjøtt slik at det tar seg best mulig ut ved servering. Legg carreen i pannen med svoren ned med litt olje i pannen. La den steke på platens laveste varme i ca en time slik at svoren blir sprø. Kutt opp carreen slik at alle får hvert sitt ben.

 

Syltet løk

Kok opp 4 dl vann 2 dl sukker og 1 dl hvitvineddik.

 

Tilsett skrelte, røde småløk. Kok de til de er møre og avkjøl.

 

Brent løk

Skrell sjalottløk og perleløk. Del dem på langs og stek dem på relativ sterk varme med sårsiden ned i oljen slik at de tar en mørk brun farge og blir lett brente.

Skru ned varmen til et minimum og tilsett 100 g smør. La løken stå og småputre i smøret til de er møre.

 

Tyttebær

Kok opp 1 dl vann med 1 dl sukker og avkjøl.

Hell sukkerlaken over tyttebærene.

 

Brun carrèen på begge sider før du tilsetter litt smør i pannen. Pass på og ikke brenn pannen for du skal bruke smøret i pannen til saus. 

Sett kjøttet inn i forvarmet ovn på 200 °C i 5 minutter. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før servering.

Stek kantarellene i pannen på sterk varme. Varm opp begge løktypene.

Anrett alle ingrediensene på tallerkenen med høstens urter og stekesjy fra pannen.