FOTO stian Broch
KOKK stian floer, mads andre hansen og karl torbjørn andersen
appetitt 2/2017
reddiker, hjertesalat og en digg majones
Le pinje
525 g mel
10 g salt
1 pakke tørrgjær
1 dl kefir eller yoghurt
3 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
rikelig med solsikkeolje til steking
mel til utbaking
Bland først alt det tørre, deretter det våte. Bland alt sammen til en jevn og klissete deig. Bruk gjerne slikkepotten til å «elte» og vende litt på deigen så den får strammet seg opp i bollen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Sett en stekepanne på medium høy temperatur. Fyll panna med et centimetertykt lag med solsikkeolje.
Når oljen er blitt varm, tar du godt med mel på hendene og på toppen av deigen. Riv av en god klump deig fra toppen, dypp den i mel, brett den gjerne litt forsiktig sammen så den får strammet seg opp. Klapp så emnet forsiktig ut til en litt rustikk, rund lefse på om lag 15-20 cm i diameter.
Løft lefsa opp og legg den forsiktig i oljen. Stek brødet gyllent på begge sider og legg det så over på et kjøkkenpapir for å renne av seg. Slik fortsetter du helt til det ikke er mer deig igjen. Server sammen med kjekjøtt og grønnsaker.