Hovedretter lam Kje-ribs

Kje-ribs >

2 sider av kje

 

Rub

3 tørka chipotle pepper

1 ss tasmansk pepper

1 ss kaffebønner

1 ss havsnø

1 ss fennikelfrø

1 stjerneanis

1 ss økologisk rørsukker

 

Kjør alt til pulver og rub kjeet med rubben, gjerne noen timer før du skal grille. Legg kjøttet i smokeren i 1 time. Deretter pakkes det inn i aluminium og bakes 1 time i smokeren som holder en temperatur på 110-120 °C gjennom hele prosessen. Grill av før servering. Server gjerne dette som snacks.

 

Chipotlemajones

½ rød chili, uten frø

1 ts brent tomatpuré

1 tørka chipotle

1 ss sitronjuice

3 eggeplommer

1 ss Dijon sennep

4 dl nøytral olje

salt

1 dl nøytral olje til chili

 

Kjør chili, tomatpuré og chipotle sammen med 1 dl olje i blender. Jeg bruker Kenwood når jeg lager majones. Egg og Dijon sennep kjøres sammen og emulgeres med nøytral olje. Bland inn oljen med smak og smak til med sitron og salt.