Lam ytrefilet, trimmet, ta vare på avskjæret til saus og snitt i fettet
Beregn ca 150 g per person
noen hvitløkfedd
litt timian
litt sitronskall
usaltet smør
Varm opp en panne og legg i lammet med fettsiden ned. Ha så i nøytral olje, og la fettet bli gyllenbrunt. Snu kjøttet og ha i knuste hvitløkfedd, fersk timian, sitronskall og 1 ss smør. Øs smøret over kjøttet i ca 1 minutt. Stek på ca 130 °C til kjernetemperatur på 56 °C. La kjøttet hvile i ca 10 minutter.
Kålrot «flippovers»
1 kålrot
200 g spinat
50 g vannkarse
1 sjalottløk, kuttet i skiver
smør
salt og pepper
Skrell og kutt kålroten på oppskjærmaskin i ca 2 mm tykkelse. Blansjer i ca 1 minutt til de er nesten møre. Svett sjalottløken i smør og vend inn spinat og vannkarse Legg kålroten utover et varmt brett og lag halve ravioli med spinatfyllet. Legges opp på hverandre.
Rosmarinsalt
Finhakk rosmarin og bland det sammen med maldonsalt. Legg utover brett og la saltet tørke igjen. Strø saltet over kålroten.
Lammesjy
3 dl lammekraft, kan bruke kalvekraft
1 dl hvitvin
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 laurbærblad
sitron etter smak
50 g brunet smør
avskjæret fra lammefileten
Stek avskjæret hardt i en kjele. Når det er blitt godt brunet, ha i hvitløk, løk, og laurbær. Ha i hvitvin og reduser ned til en 1/3. Ha i kraften, la dette koke sakte ned til halvparten. Smak til med salt, sitron, sort pepper og brunet smør.