Hovedretter lam Lam, kålrot og vannkarse

Lam, kålrot og vannkarse>

Lam ytrefilet, trimmet, ta vare på avskjæret til saus og snitt i fettet

Beregn ca 150 g per person

noen hvitløkfedd

litt timian

litt sitronskall

usaltet smør

 

Varm opp en panne og legg i lammet med fettsiden ned. Ha så i nøytral olje, og la fettet bli gyllenbrunt. Snu kjøttet og ha i knuste hvitløkfedd, fersk timian, sitronskall og 1 ss smør. Øs smøret over kjøttet i ca 1 minutt. Stek på ca 130 °C til kjernetemperatur på 56 °C. La kjøttet hvile i ca 10 minutter.

 

Kålrot «flippovers»

1 kålrot

200 g spinat

50 g vannkarse

1 sjalottløk, kuttet i skiver

smør

salt og pepper

 

Skrell og kutt kålroten på oppskjærmaskin i ca 2 mm tykkelse. Blansjer i ca 1 minutt til de er nesten møre. Svett sjalottløken i smør og vend inn spinat og vannkarse Legg kålroten utover et varmt brett og lag halve ravioli med spinatfyllet. Legges opp på hverandre.

 

Rosmarinsalt

 Finhakk rosmarin og bland det sammen med maldonsalt. Legg utover brett og la saltet tørke igjen. Strø saltet over kålroten.

 

Lammesjy

3 dl lammekraft, kan bruke kalvekraft

1 dl hvitvin

2 sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 laurbærblad

sitron etter smak

50 g brunet smør

avskjæret fra lammefileten

 

Stek avskjæret hardt i en kjele. Når det er blitt godt brunet, ha i hvitløk, løk, og laurbær. Ha i hvitvin og reduser ned til en 1/3. Ha i kraften, la dette koke sakte ned til halvparten. Smak til med salt, sitron, sort pepper og brunet smør.