Hovedretter vilt Elggryte med rotgrønnsaker

Elggryte med rotgrønnsaker>

1 kg grytekjøtt av elg

4 gulrøtter

1 sellerirot

4 sjalottløk

finplukket timian

noen hele hvitløkfedd, etter smak

finhakket rosmarin

2 g mel

2 ss smør

1,5 l viltkraft

 

Kjøttet brunes i olje og tilsettes smør mot slutten. Sikt over melet. Bland sammen med tresleiv og la det bli nøttebrunt. Tilsett varm kraft, litt og litt.

Brun grønnsakene kjapt og tilsett disse. Smak til med salt, pepper og urter. Server med ovnsbakte småpoteter, nyrørte tyttebær og godt brød.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev